Astroloji

Başak Burcu 2024 yıllık burç yorumu

Astroloji verileri 2024 yılında başak burçlarına neler vaat ediyor? Astrolog Hülya Değer, başak burçlarının 2024 yılını mistikalem okurları için yorumladı:

Başak Burcu 2024 yıllık burç yorumu

2024 BAŞAK BURCU VE YÜKSELEN BAŞAK BURÇLARI YILLIK BURÇ YORUMU

Zodyak burçlar kuşağının çalışkan, verimli, akıllı, titiz ve mükemmeliyetçi burçları, sevgili BAŞAKLAR;

2024 yılının genelinde SATÜRN Balık geçişinin etkisini, ağırlığını üzerinde en çok hissedecek burçlar arasındasınız. Tam karşıt burcunuzdan geçen SATÜRN yakın ilişkilerinizi, ortaklık ve evliliğinizi, eşinizi ilgilendiren konularda sizi bir dizi testlere tabi tutarken zaman zaman evliliğin devamlılığı ve kalıcılığı ile ilgili katlanılmasını zorlaştırıcı sorunlar çıkartabilir.

Yaşı yeten BAŞAK burçları 1995-1996 yıllarına bir geriye gidip o dönem yaşadıkları süreçleri bir hatırlasın. Hayatınızda neler sizi sıkıştırıp bunaltmıştı o süreçte? Hangi sorumlulukların altına girmiştiniz? Birebir aynı olayları yaşamazsınız elbette ancak benzer bir zaman kalitesinden söz edebiliriz. Haritanızın desteklemesi durumunda bu yıl ciddi ve temeli sağlam ilerleyen bir ilişkiniz varsa evlilikle taçlandırabilirsiniz.

11 Haziran 2023- 21 Ocak 2024 arası ve 2 Eylül- 19 Kasım 2024 arasındaki zaman dilimleri PLÜTON Oğlak burcundan son defa geçiyor olacak. 2008 yılından bu yana PLÜTON Oğlak geçişi sizleri yaratıcılığınız, aşk hayatınız, çocuk sahibi olma, çocuklarınız ile ilgili ilişkileriniz noktasında desteklemişti. Yukarıda verdiğim son geçiş tarihlerinde PLÜTON yine yaratıcı güçlerinizi canlandıracak, kendinizi daha canlı ve güçlü hissedeceksiniz.

22 Ocak- 31 Ağustos 2024 arasında ise PLÜTON Kova burcu geçişi ise etkisini daha çok iş ortamınız, çalışma koşullarınız, sağlığınız ve rutin yaşamınızda büyük ve geniş kapsamlı değişimler şeklinde çalıştırabilir. Bedeninizi iyi dinleyin, sağlığınıza dikkat edin ve hem ruhunuzu hem bedeninizi hem de zihninizi dinlendirecek aktivitelere yönelin, sağlıklı beslenin, uyku düzeninize dikkat edin. Bazı başaklar bu süreçte iş değişikliğine gidebilirler.

Astrolojinin büyük iyicili JÜPİTER 26 Mayıs 2024’ e dek BOĞA burcunda. Bu sizin için oldukça destekleyici bir geçiş ve özellikle çalışma, öğrenme, hayatı deneyimleme noktasında yurt dışı eğitimler ve seyahatler noktasında. Çok değerli akıl hocaları, mentorler, öğretmenler, sizi mesleki anlamda da destekleyen kişilerle tanışabilirsiniz. Yaşama daha olgun ve bilgece bakış açısı kazandığınız bir süreçte olacaksınız.

26 Mayıs 2024’ den sonraki 1 yıllık süreçte ise JÜPİTER İkizler burcuna girmiş olacak. Bundan sonraki bir yıllık süreçte JÜPİTER iş ve kariyer hedefleriniz, mesleki konumunuz noktasında iyileştirici ve geliştirici etkisini göstermeye başlayacak. Makul ve mantıklı istek ve hedefleriniz sizi mesleki anlamda geliştirecektir yalnız 23 ağustos- 12 Eylül arasında doğmuş BAŞAK burcu iseniz istek ve taleplerinizi abartmamaya, sorunları olduğundan büyütmemeye, ulaşmakta zorlanacağınız hedefler koymamaya dikkat etmelisiniz.

2021 Aralık- 2023 Temmuz arasındaki süreç sizin için özellikle yakın çevreniz, kardeşiniz ve onlarla ilişkileriniz, akademik konular ve yurt dışı denetimleriniz, eğitim ve seyahatler noktasında önemliydi, BOĞA ve AKREP tutulmaları b u anlamda sizi destekledi ve geliştirdi, 2024 den itibaren ise kişisel gelirleriniz, kazancınız, harcamalar, borç ve kredi konularında etki edecek tutulmalar yaşayacaksınız

25 MART 2024 TERAZİ burcundaki AY TUTULMASI sizlerin finansal konularınızı ilgilendiren alanda gerçekleşecek. Kazançlarınızda istikrar sağlamak bir parça sizi zorlayabilir, alacak verecek, borç ve ödemeler noktasında bütçe ayarlamaları yapmak zorunda kalabilirsiniz.

8 NİSAN 2024 KOÇ burcundaki GÜNEŞ TUTULMASI ortaklı kaynaklar alanınızda olacak. Yeni bir sürecin ilk adımları olan bu tutulma MERKÜR retrosu altında gerçekleşecek. Borçlarınız varsa yeniden yapılandırmak, kredi çekmek, vergi, nafaka, prim ve ödemeler ile ilgili gelişmeler yaşanabilir. Bir defteri kapatıp, yeni bir defterin ilk sayfalarını yazmaya başlayacaksınız. Merkür retrosunun bitmesi gerekir yeni başlangıçlara adım atabilmeniz için.

18 Eylül 2024 de BALIK burcunda gerçekleşecek AY TUTULMASI 2025 ve devamındaki 1,5 yılın ilk gösterimi olacak bir nevi sizin için. Burcunuzun tam karşısında gerçekleşecek olan tutulma özellikle 13-23 Eylül arasında doğan BAŞAK burçlarını etkileyecek. Hayatınızda spot ışıkları yakın beraberlik, ortaklık, evlilik noktasında yanmaya başlayacak. Haritası destekleyenler bu süreçte sağlam beraberliklerini kalıcı hale getirebilir, sorunlu evlilik ve ortaklıklarda ise bitiş çanları çalabilir.

2 Ekim 2024 de TERAZİ burcundaki GÜNEŞ TUTULMASI finansal konulara, kazancınıza bir vurgu yapacak. Yeni kazanç kapılarının aralanma potansiyeli olan bu süreçte daha üretken olmak adına yeteneklerinizi paraya dönüştürmek noktasında maharetinizi göstermeniz, uzlaşmacı, diplomatik ve ılımlı yaklaşımlar sergilemeniz gereklidir.

2024 yılına bir MERKÜR retrosu ile gireceğiz. Merkür iletişim ve bağlantıları, konuşma-yazma-düşünme fonksiyonumuzu ifade eder, gerileme süreçlerinde geçmişe dönük iyileştirmeler, düzenlemeler ve gözden geçirip hataları fark etmek adına olumlu kullanılması gereken zaman dilimleridir. Burcunuzun da yöneticisi olan MERKÜR ün retro süreçlerinde iletişim ve bilgi trafiğinde aksaklıklar yaşanmaması adına şu dönemlere dikkat edebilirsiniz :

16 Aralık 2023- 3 Ocak 2024 arasında MERKÜR YAY burcundaki gerileme süreci özellikle aile içi iletişiminizi vurgulayacak. Aile bireyleri arasında yanlış anlama, anlaşılma, iletişimin sıkıntı yaratması söz konusu olabilir. Taşınma gündeminiz varsa gecikmeler, kontratlarda sıkıntılar olasıdır. Gayrimenkul anlaşmalarınız varsa retrodan sonraki sürece bırakın.

2- 25 Nisan 2024 arasındaki süreçte ise MERKÜR KOÇ burcundan gerilemeye başlayacak. Nisan ayındaki tutulmada da eşlikçi olan MERKÜR burcunuzla uyumlu bir pozisyonda değil maalesef bu yüzden sorun ve krizleri, olası aksaklıkları yönetmek noktasında zayıf kalabilirsiniz. Kredi ve borç konularında süreç sıkıştırabilir, unutulmuş vergi ve sigorta borçları gündeme gelirken; gelir- gider dengenizi yeni baştan düşünmek zorunda kalabilirsiniz.

5- 29 Ağustos arasında ise MERKÜR BAŞAK ve ASLAN burçlarından gerileyecek. Başak burcundaki gerileme süreci (5- 15 Ağustos arası) burcunuzdan gerileyecek Merkür düşüncelerinizi rahatlıkla ifade edebilmenizi zorlaştırabileceği gibi özellikle sinirlilik, huzursuzluk şeklinde yaşanacak bir süreç anlamına gelebilir. Dışarıda söylediğinizin, düşündüğünüzün karşılığının bulunması zor olabilir sizin adınıza. Bu süreç en çok 23 Ağustos- 2 Eylül arasında doğan BAŞAK burçlarını daha çok etkileyecek. 15-29 Ağustos arası süreçte ise MERKÜR ASLAN burcundan gerilerken bazı fikirlerinizi kendinize saklamaya karar verebilirsiniz. Yaşama geçirmeye henüz hazır olmayan projelerinizi, iş konularını sakin ve gerekirse yalnız kalarak yeniden değerlendirmek, revize etmek iyi bir fikir olabilir. İnsanların sizin hakkınızda neler düşündüğünü neler konuştuğunu her zamankinden daha çok merak edeceğiniz bir süreçte olacaksınız.

26 Kasım- 15 Aralık 2024 arasındaki süreçte MERKÜR bir kez daha YAY burcundan gerilerken, konuyu tekrar aile ve yaşam koşullarınıza çevirecek. Ev, yuva, yerleşim, aile içi iletişim ve ebeveynleriniz ile ilgili konular noktasında geçmiş defterler açılabilir, uzun süredir devam eden ve belki de verilememiş kararlar yeniden revize edilebilir. Aklınızda kalan ve söylenmemiş şeyler olmadığından emin olun zira bunları uzun süre içinizde tutmak sinirsel gerileme ve huzursuz aile ilişkilerine neden olabilir.

Cesaretin ve aksiyonun, hareketin gezegeni MARS 24 Kasım 2023- 4 Ocak 2024 arasında YAY burcundan geçiyor olacak. Yay burcu sizin aile ve ev konularını ilgilendiren bir alan. Bilinçsiz bir şekilde sizde temel oluşturan ve rahatsızlık veren bazı inançlarınız yüzünden aile içinde huzursuzluklar yaşanabilir. İstemediğiniz halde kırıcı olabilir, aile içi çekişmeler yaşayabilir, sonradan pişman olacağınız kararlar alabilirsiniz dikkatli olmalısınız. Taşınma ve yer değişimleri gündeme gelebilir.

4 Ocak- 13 Şubat arasında Oğlak burcuna geçecek MARS, yüceldiği burçtan geçerken sizi de en çok aşk ve romantik ilişkiler alanında hareketlendirecek. Burcunuzun olumlu destek alacağı bu süreç yeteneklerinizi ortaya koymak, insanları hem ikna etmek hem de amacınız doğrultusunda güdülemek adına sizi etkin kılacak. Yeni bir aşkın kapısını aralayan BAŞAK burçları olabilir bu süreçte. Çocukları olan BAŞAK burçlarının gündemi ise çocukları ve onların hayatındaki gelişmeler adına yoğunlaşacktır.

13 Şubat- 22 Mart 2024 arasındaki süreç ise MARS’ın KOVA burcundaki bireyselliği vurgulayan enerjisi iş ortamınızı ilgilendiren konular çerçevesinde şekillenecek. Hareketli ve enerjik bir süreç beklenebilir ancak sağlığınıza azami dikkat göstermeli, kaza ve sakatlıklara dikkat etmelisiniz. Egosu güçlü insanların emri altına çalışmaktan hiç de hoşlanmadığınız bir süreç olacak. Kendi kendinizin patronu olup kendinize bir şeyleri ispatlama sürecinde olacaksınız. Çalışma ortamındaki arkadaşlarınıza dikkat özellikle bir ekip halinde çalışıyorsanız.

22 Mart- 30 Nisan 2024 arasındaki süreçte ise MARS’ın BALIK burcundan geçişi odağınızı yakın ilişkiler, evlilik ve ortaklık konusuna döndürecektir. Olası gerginlik, yanlış anlama ve anlaşılmalar, haksızlığa uğramış gibi hissetmeniz olasıdır. Kimsenin hakkını yemediğinizden emin olun zira MARS bu geçişi ile size ayna olan, yaptığınızı size gösteren insanlara denk gelebileceğinizi de gösteriyor olacak. Size karşı düşmanlıkların pasif agresif biçimde de olsa bir şekilde ortaya çıkabileceği bir dönem.

30 Nisan- 9 Haziran 2024 arasındaki süreçte KOÇ burcundan ilerleyecek olan MARS dışsal faktörlerin içsel dünyanızdaki huzuru bozması gibi çalışabilir. Tehlikeli durumlarla karşılama, acele ve fevri verilen kararlar neticesinde maddi ve manevi kayba uğrama riskiniz olan bir süreç. Ortaklı paralarda ve kaynaklardan elde ettiğiniz kazanımlarda sizi kızdıracak, sinirlendirecek şeyler olabilir mesela ortağınız ya da eşiniz sizden habersiz bir şey yapabilir ya da paralarınızı nasıl değerlendireceğiniz noktasında kavgalar olabilir.

9 Haziran- 20 Temmuz 2024 arasında MARS BOĞA burcundan geçiyor olacak. Bu geçiş sizi akademik konular, yurt dışı ilişki- eğitim ve seyahatler konusunda çok olumlu etkileyecek. Önemli olduğuna inandığınız, gerekli gördüğünüz ve sizin için en doğru olacağını düşündüğünüz iş ve projelerinizin somutlaşma, uygulamaya koyma dönemi olabilir. Hukuki konular ve mahkeme süreçleri varsa bu süreçte hayatınızda olumlu anlamda sonuçlanmalar yaşanabilir.

20 Temmuz- 4 Eylül 2024 arasında Mars geçişi iş ve kariyer hedeflerinizi ilgilendiren bir alandan olacak. Mesleki anlamda yükselme, terfi ve olumlu destekler alma noktasında enerjinizi ve mücadele alanınızı bu alana kaydırırken; hedeflerinizin gerçekleşebilir, uygulanabilir, pratik ve akıllıca planlanmış olmasını dikkate almak zorundasınız. Üst ve otorite figürleriniz ile iş ortamında gereksiz tartışmalardan, yüzeysel, amaçsız davranışlardan kaçınmak zorundasınız.
4 Eylül – 4 Kasım 2024 arasındaki süreç MARS YENGEÇ burcu geçişi ile birlikte arkadaş ve sosyal ilişkileriniz hareketlenecektir. Yeni arkadaşlıklar ve grup aktivitelerine adım atarken; aileniz adına ve sevdiklerinizi korumak adına alacağınız gelecek hayalleriniz, onlar adına umutlarınız sizi daha iyi hissettirecektir. Bu süreç sevdiklerinizle birlikte ortak amaç doğrultusunda hareket edip, kararlar alacaksınız.

4 Kasım 2024’ den itibaren ve 2025 yılı başına dek MARS ASLAN burcundan geçecek ve 7 Aralık 2024- 25 Şubat 2025 arasında RETRO dediğimiz pozisyonda kalacak. Hareketi ve dinamizmi anlatan bir gezegenin yavaşlığı ve hatta gücünü önemli ölçüde kaybettiği bir pozisyonda geçireceği bu süreç sizler adına bir parça zorlu geçebilir. Süreç içerişinde terslikler, aksilikler, elinizi kolunuzu bağlayan kadersel denebilecek bazı olaylar oluşabilir. Kardeşleriniz ve yakın çevrenizde sizi endişelendiren, üzen ve yorun gelişmeler olabilir. Başarısız, geri planda kalmış gibi hissetseniz de bu dönem kendinizi bunun geçici bir süreç olduğunu aklınızdan çıkarmayın.

Yakın beraberlikleriniz, evlilik ve ortaklıklar alanınızdan geçen NEPTÜN gezegeninin etkisi bu yıl da devam edecek. Balık burcunun son derecelerinde olan NEPTÜN etkisinden en fazla 13- 23 Eylül arasında doğan BAŞAK burçları nasibini alacak. Kendinizi tam olarak ifade edememe, düşündüklerinizi kelimelere tam dökememe, bilerek ya da bilmeyerek karşınızda mujhatabınız durumdaki insanları yanlış anlama, onlar tarafından yanlış anlaşılma gibi durumlar söz konusu olabilir. Alınganlık, hassasiyet artışı, şüpheleriniz ve net olmayan durumlar, karmaşık ve çözümü zor süreçler özellikle 2024 yılının son çeyeğinde daha sorun yaratıcı çalışabilir evlilik ve ilişkileriniz adına.

Astrolog Hülya DEĞER - mistikalem.com
https://twitter.com/RehberAstro
https://www.instagram.com/astrolojininrehberligi?igshid=OGQ5ZDc2ODk2ZA==
https://www.facebook.com/hlydgr?locale=tr_TR
astrolojirehber@gmail.com

Yorumlar