Astroloji

24 Şubat Başak burcu dolunayı burçları nasıl etkileyecek?

24 Şubat 2024 yılında Başak Burcunda doğacak Dolunayın astrolojik etkilerini astrolog Begüm Minkis yorumladı

24 Şubat Başak burcu dolunayı burçları nasıl etkileyecek?

24 Şubat 2024’de İstanbul’a göre 15:30’da 5° Başak burcunda Satüryen etkide bir dolunay gerçekleşecek. Toprak elementinde gerçekleşecek dolunayla üretim, beceri, planlama, analiz ve organizasyon önem kazanmaya başlıyor. Güneş, Satürn ve Merkür’ün dolunay anında Balık burcunda kavuşuyor olması tüm irademizi toplayarak soyut ve somut değerleri harmanlamamıza olanak tanıyacaktır. Geçmişte imkansız gibi gözüken durumlara karşı bakış açımız değişebilir ve “neden olmasın” şeklinde yaklaşım göstermeye başlayabiliriz. Satürn vurgusu hayallerimizi gerçeğe dönüştürmek için elimizi taşın altına koymamızın tam vaktinin geldiğini gösteriyor. Unutmayalım ki zahmetsiz rahmet olmaz. Dolunay şaha kalkan at efekti vermeye, arzularımızı güçlü bir şekilde ele almamıza yardımcı olacaktır. Ancak belirtmeliyim ki bugünlerde yargılar ve eleştirilerin üstüne çıkmak gerekebilir zira bu tip yaklaşımlar maalesef artabilir. Başkasının işine burun sokmak, racon kesmek çok ters tepebilir. Herkesin ilk önce kendi kapısının önünü temizlemesi iyi olabilir. Fayda sağlamaya çalışırken içinde bulunulan vaziyeti daha kötü hale getirmemeye özen göstermeliyiz. Büyük resimden uzaklaşmayan, etraftan kurtarıcı bir el beklemeyen, gayret gösteren insanların kazancını kutlayacağı bir dolunay bizleri bekliyor.

Değişken nitelik, toprak elementine mensup Başak burcu dolunayı hava şartlarını değiştirebilir. Toprağın beslenmesi, veriminin artması mümkün. Dolunay takibinde Mart kapıdan baktırır kazma kürek yaktırır sözünü de unutmamak gerek. Doğallık, saflık, temizlik, düzen, zindelik ve sadelik önem kazanabilir. Asıl zerafet mütevazılıktan doğabilir. Detoks, diyet için destekleyici zamanlara girmekteyiz. Bağırsak sağlığına iyi gelecek probiyotik, fermente gıdalar tercih edilse daha iyi olabilir.

İhtiyaç dışı unsurlar gözümüze batmasıyla bir şeylerden arınmak isteyebileceğimiz bir süreç. Yalnızca kendi hayatımız değil çevremizdeki kişilere de hizmet etmek istememiz olası. Ancak bize sorulmadan ve talep edilmeden sınır ihlali yapmamak gerekebilir. Empatiyi ve hoşgörüyü etrafımıza karşı geliştirmek gerek. Balık’taki Satürn dolunay anında Başak’taki Ay ile karşıt açı yapıyor olması bir konuda en iyi biz bile olsak her şeyi kontrol altına alamayacağımızı, sınırsızca sahip olamayacağımızı ve büyük laflar konuşmamak gerektiğini tekrar öğretecek sınavları beraberinde getirebilir.

İş ve kariyer fırsatları açısından bereketli bir dolunay diyebiliriz. İş değişikliği ve terfi için değerlendirilebilir. Projeler ve ticarette bol kazanç görülebilir. Çıraklıktan kalfalığa ve kalfalıktan da ustalığa geçilebilir. Bu süreçte güzellikler ayrıntılarda gizli olacaktır.

Dolunay anında yükselen burcu 27° Yengeç burcu görüyoruz. Emlak sektörü, belediyecilik, tefecilik, mafyalar ve gıda sektörünü bolca konuşabiliriz. İmar, miras, tapu ve iskan konuları da gündemde olabilir. Tarihi binalarla ilgili yeni kararlar olabilir. Vatansever duygularımız canlanabilir. Emekçinin hakkını savunabiliriz. Bu süreçte evde vakit geçirmekten hoşlanabiliriz. Evlilik, taşınma, mülk yatırımları ve çocuk sahibi olma yönünde kararlar alınabilir. Korumacı, alıngan, duygusal ve besleyici davranışlar görülebilir.

İlişkilerle ilgili orta yolu bulmakta zor etkiler altında olacağız. Venüs, Mars ve Plüton’un Kova burcundaki kavuşumu öfke, nefret, sevgi, tutkunun yükseklerde yaşanmasına neden olurken ilişkiler ya nikah dairesinde ya da karakolda sonlanabilme riskini ifade ediyor. Ayrıca lilith ve juno asteroitide halen başak burcunda transitine devam ediyor. Dolayısıyla üçlü ilişkiler, aldatma konularına dikkat etmek gerek. Kıskançlık, sinsilik ve gizli olaylar varsa açık verilebilir.

Dolunay anında Ay ile paralel konumda bulunan Ras Alhague yıldızı duygusal veya fiziksel yara veren olaylara karşı uyarmakta. Tıp, şifalı otlar, alternatif tıp, yoga, meditasyon ve ruhsal çalışmalardan fayda görülebilir. Geçmişte alınan darbelerin yarattığı travmalar çözümlenebilir. Bir diğer öne çıkan yıldızlar Güneş ile etkileşimde olan Denep Adige ve Zuben El Eschemali. Bu yıldızlar bilim ve ilimle uğraşan kişilerin daha çok görüleceğini ve destekleneceğini gösteriyor. Karmik yüklerin yarattığı baskılarda hafifleme görülebilir. Ortalama üstü zekayla uygulanabilecek stratejileri, iyi öngörüyü ve dahice fikirleri gösteriyor.

Dolunay derecesinin sabian sembolü bir atlıkarınca. Bu sembol içimizdeki yaratıcı çocuğu ifade edebilecek fırsatlar bulabileceğimizi, özgür ve güçlü hissedebileceğimizi, görsel anlamda bizi tatmin eden durumları, ekip ruhunda bulunabilecek cümbüşü ifade edebilir. Ayrıca At figürü pek çok kültürde umut dolu dilekler, güç ve asaletle simgelenmiştir. Sabreden derviş bu süreçte muradına erebilir diyebiliriz.

Türkiye’nin doğum haritasında dolunayın yaratacağı etkileri incelemeye devam edersek eğer 3.evdeki Kuzey Ay Düğümü’nün üzerinde gerçekleşmesi ülke içerisinde emekçiler, sağlık işçileri, esnaf odası ve hizmet sektörüyle ilgili ileriye dair atılan adımlar, dikkat çekici gelişmeleri gösterebilir. Muhalefet parti ve iktidar arasında güç çekişmeleri seçim sürecinin yaklaşması nedeniyle yoğunlaşabilir. Mecliste önemli kararlar alınabilir. Ülkenin müteahhitleri, çiftçisi, hayvancılık ve tarımla uğraşan kişileri, mimarları, inşaat mühendisleriyle ilgili gelişmeler yaşanabilir. Kentsel dönüşüm süreçlerinde hızlanma gözlemleyebiliriz.

Başak Dolunayı’nın Burçlara Etkisi: 

(Yükselen burcunuzu okumayı unutmayın)

24 ŞUBAT DOLUNAYININ KOÇ BURCUNA ETKİLERİ : Dolunay iş hayatınızda ustalık döneminizin başlayacağına işaret ediyor. Becerilerinizle görülmeye başlamanız, yeni güzel teklifler ve çevreden iltifatlar almanız mümkün. Birikim yapmayı düşünebilirsiniz. Maddi konularda muhasebe, araştırma yapabilirsiniz. Diyet veya spora başlamak için de kendinizi hazır ve nazır hissedebilirsiniz. Zorla güzellik olmayacağını unutmadan hareket etmeniz gerekebilir. Zorlamalar vakit kaybından öteye geçemeyebilir. 

24 ŞUBAT DOLUNAYININ BOĞA BURCUNA ETKİLERİ: Elinize büyük kozların geçebileceği bu dolunayla şansınızı iyi değerlendirir ve fazla mükemmeliyetçi beklentiler içerisine girmezseniz büyük başarıların kapısı aralanabilir. Önemli bir romantik teklifle veya çekimle karşı karşıya kalabilirsiniz bu dolunayla. Arkadaşlarınızdan güzel davet ve hediyeler alabilirsiniz. Bir alanda adınızdan söz ettirmeniz muhtemel. Dikkat etmeniz gereken alan ise toplumsal ve bireysel egonun sağlıklı dengelenmesi olacak.

24 ŞUBAT DOLUNAYININ İKİZLER BURCUNA ETKİLERİ: Ailevi konulardan yana duygusal tatmine daha rahat erişebileceğiniz bu dolunay büyük yardımlaşma ve paylaşımların kapısını aralayabilir. Evinizin eksiklerini gidermeyi düşünebilir, ortaya yeni masraflar çıkarabilirsiniz. Yurt dışı bağlantılı bir iş sebebiyle taşınma konusu gündeme gelebilir. Dikkat etmeniz gereken noktalar ise saygınlığın hemen gelmeyeceği potansiyelinizin yavaş yavaş pişeceğini ve ortaya çıkacağını öğrenmek olacak. 

24 ŞUBAT DOLUNAYININ YENGEÇ BURCUNA ETKİLERİ : Kardeşlerinizle sağlıklı ilişki kurabileceğiniz bu dolunayla yeni insanlar tanıyabilirsiniz. Yaptığınız planlar çarşıya uyabilir. Sosyal çevrenize karşı etik ve dürüst davranışlarınızın ödüllerini alabilirsiniz. Bir konuda dileğiniz yerine gelebilir. Mülakatlar ve sınavlara bir sıfır önde başlayabilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken konular dünya görüşünüzü baskın biçimde savunmadan karşınızdaki kişileri de anlamayı öğrenmek olacak. 

24 ŞUBAT DOLUNAYININ ASLAN BURCUNA ETKİLERİ: Finansal gücünüz artabilir. Büyük bir mal satın almayı ve yatırımlarınızın hacmini büyütmeyi düşünebilirsiniz. Elinizdekilerin değerini şımarmadan bilmeniz iyi olabilir. Aksi takdirde kaçan balık büyük olabilir bu dolunayla. Terfi almak, daha iyi koşullarda işe geçmek ve yeni bir unvan kazanmanız adına etkili gelişmeler olabilir. Sınav yaratan konular ise maddi konularda tatmin istiyorsanız yalnızca kendinize güvenerek ilerlemeyi öğrenmek olacak. 

24 ŞUBAT DOLUNAYININ BAŞAK BURCUNA ETKİLERİ: Büyük bir kararın eşiğinde olabilirsiniz. Hayatınızda zorluk yaratan insanlardan ve koşullardan özgürleşebilirsiniz. Kalıcı ayrılıklar görülebilir. Herhangi bir konuda adalet terazisi dengeye oturmaya başlayabilir. Derin bilgilere ulaşmak isteyebilir ve insanlara karşı merakınızı gizli tutamayabilirsiniz. Yurt dışı, akademik konular, uluslararası konular ve sosyal medya çalışmaları başarı kazanmanıza yardımcı olabilir. D

24 ŞUBAT DOLUNAYININ TERAZİ BURCUNA ETKİLERİ: Arkanızı kollamanız gereken zamanlardan geçebilirsiniz. Sermayenize ortak olan insanlar bulabilirsiniz. Miras, tazminat, nafaka, sigorta, prim kaynaklı sürpriz paralar elinize geçebilir. Birilerine sırlarınızı açmak isteyebilir, psikolojik kökenli problemler için terapiste gidebilirsiniz. Ağır masraflara girme riskiniz olduğu da gözüküyor. Her konuda ipin ucunu kaçırmamaya dikkat etmelisiniz. Operasyonlar sayesinde şifanızı tez bulabilirsiniz. 

24 ŞUBAT DOLUNAYININ AKREP BURCUNA ETKİLERİ: İnsan bağlantılarınızı geliştirebilir, ekip çalışmalarına daha fazla katılım sağlayabilir, sosyal medyayı etkili kullanmak için yeni yöntemler geliştirebilirsiniz. Kariyeriniz maddi gücü beraberinde getirebilir. Politik davranışlar sergileyebilirsiniz. Güçlü işbirlikleri yolunuzu aydınlatabilir. Arkadaş olduğunuz biriyle ilişki/evlilik başlatabilir veya iş kurmayı düşünebilirsiniz. Sınav alanları ise çocuklar ve aşk hayatınızdaki sorumluluklar olabilir.

24 ŞUBAT DOLUNAYININ YAY BURCUNA ETKİLERİ: Belli bir mertebeye erişmeye, çıraklıktan ustalığa geçmeye başlayabilirsiniz. Terfi almanız veya daha iyi şartlarda yeni bir şirkete geçmeniz muhtemel. Kiminiz kendi işini kurmak için temeller atabilir. Dolunayla aile ve kariyer arasında kalabilirsiniz. Başarınıza engel olan insanlar üzerinizde yarattığı baskı daha çok hissedilebilir. Düzenli hayat, yeni beslenme programına geçmek için destekleyici olabilir. Kendinize yeni yardımcılar bulabilirsiniz. 

24 ŞUBAT DOLUNAYININ OĞLAK BURCUNA ETKİLERİ: Önyargılarınız varsa kırabilir, bakış açınız değişebilir. Dolunayla daha önce kendinizi kastığınız konularda rahat davranışlar sergileyebilirsiniz. İçinizdeki gerçek yaratıcı potansiyelde böylelikle ortaya çıkabilir. Ortak dünya görüşüne sahip olduğunuz biriyle romantik ilişki başlatabilirsiniz. Tatil planları da başlayabilir. Doğayla iç içe olacağınız bir yere yolculuk planlayabilirsiniz. Sınav alanları ise verilen sözler, yapılan anlaşmalar olabilir. 

24 ŞUBAT DOLUNAYININ KOVA BURCUNA ETKİLERİ: Travmaları iyileştirmeniz, fobileri yenmeniz, sırlarla yüzleşmeniz muhtemel bu dolunayla. Geçmişin yüklerinden kurtulabilirsiniz. Aile içi bolluk ve bereket görülebilir. Mirastan fayda görebilirsiniz. Evinizi satabilir, ihtiyaçlar için borca girebilir ve tadilata sokabilirsiniz. Aileniz büyüyebilir. Dikkat etmeniz gereken konular ise finansal yönetim problemleri, yetersizlik hissi, ağır ödemeler ve yatırımlarınız olabilir. 

24 ŞUBAT DOLUNAYININ BALIK BURCUNA ETKİLERİ: İlişkilerde sınırlarınızı tekrardan belirlemeniz gerekebilir. Eleştirel ve zorba ortamlardan hemen kaçmak isteyebilirsiniz. Şiddetli tepkiler insanlarla aranızın açılmasına neden olabilir. İşiniz bağlantılı yeni insanlarla tanışabilirsiniz. Beraberliğinizde aşama atlayabilir. Yaş farkı olan veya olgun tabiatlı insanlarla anlaşabilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken noktalar ise ağırlığınızı ortaya koymak, ertelemeyi bırakmak ve daha çok sorumluluk almak

Sevgilerimle,

Astrolog Begüm Minkis - merkurapp.com

Yorumlar