Astroloji

20 Nisan Koç burcunda Güneş tutulması burçları nasıl etkileyecek?

20 Nisan tarihinde Türkiye saatiyle saat 07:12’de 29° koç burcunda Hibrit güneş tutulması meydana gelecek.

20 Nisan Koç burcunda Güneş tutulması burçları nasıl etkileyecek?

20 Nisan Hibrit Güneş Tutulması saat kaçta? Astrolog Funda KOÇ, 20 Nisan Hibrit Güneş Tutulmasının burçlara etkilerini yorumladı.

GÜNEŞ TUTULMASINDAN ETKİLENECEK BURÇLAR 

Tutulmadan olumsuz etkilenecek burçlar: Koç, Yengeç, Terazi, Oğlak.

Olumlu etkilenecekler: Aslan ve Yay burçları tutulmayı rahat atlatacaktır.

İkizler ve Balık stabil atlatacaklar.

Akrepler ve Başaklar nispeten daha kolay atlatacaklar.

GÜNEŞ TUTULMASI NERELERDEN GÖRÜLECEK?

Öncelikle şunu belirtmeliyim ki hibrit güneş güneş tutulması demek dünyanın farklı yerlerinden farklı şekilde gözlemlenecek olması demektir. Bu tutulma Pasiflik, Avustralya, Hint okyanusu ve güney doğu Asya bölgelerinde gözlemlenecek. Özellikle bu bölgelerde şiddetli deprem ve belki de buna bağlı tsunami söz konusu olabilir. Endonezya, Malezya, Jakarta, Filipinler taraflarında ve boydan boya o hat özellikle bu bahsettiğim etkinin gözlemleneceği yerler olabilir.

20 NİSAN HİBRİT GÜNEŞ TUTULMASININ ASTROLOJİK ETKİLERİ

Geldik yılın en önemli gökyüzü olaylarından biri ve belki de 2023 yalına damgasını vuracak olan etkiye: 20 Nisan Hibrit Güneş Tutulması. Sıkı tutunun başlıyoruz…

Genellikle hibrit güneş tutulmaları, diğer tutulmalardan çok daha sert mizaçlı ve takribi beş sene kadar üzerimizde etkili olan tutulmalardır. 129. Saros döngüsünün uzantısı olan tutulma en son 8 Nisan 2005 ve 29 Mart 1987 yıllarında yaşanmıştı. Ancak bu Saros döngüsüne ait en yakın Ay tutulması ise 27 Temmuz 2018 tarihinde gerçekleşmişti ki bu tutulma ile o dönemden bu yana hayatınıza etki eden bazı konularla ilgili bir tamamlanma enerjisi yaşayabilirsiniz.

Harita genel anlamda incelendiğinde anın yükseleninin 18° boğa burcu olduğu görülmektedir. Boğa burcunun zaten sabit nitelikte bir burç olmasının yanı sıra yükselen derecesinin de 18° gibi yine sabit bir etki de yer alması, bizim ısrarla değiştirmemek için inat ettiğimiz her konuyu tam olarak gündemimize getirmeye hazırlandığını gösteriyor. Kısacası sıkı sıkıya sahip çıktığımız veya tutunduğumuz her konu bu tutulmayla beraber ne yazık ki yerle bir olacak diyebilirim. Tutulmanın 29° koç burcu gibi son derece krizli bir derecede olması ve haritanın on ikinci evinde olması sebebiyle kurbana düşsek de, zorlansak ta hayatımızın tepeden tırnağa değişeceğini gösteren bir harita ile karşı karşıya olduğumuzu belirtmek durumundayım. Ben bu haritayı ilk gördüğüm an Şems-i Tebrizi’nin şu sözü aklıma geldi; “Nereden biliyorsun hayatının altının üstünden daha iyi olmayacağını.” Aslında tam olarak bu tutulmanın özeti niteliğinde bir söz diyebilirim. Evet belki yanacağız, kül olacağız ancak güçlenerek küllerimizden doğacağız bu tutulma ile birlikte. Yazının devamına geçmeden önce hemen şu konuda uyarıda bulunayım ki ne yazık ki çok tatlış etkiler olmadığı için, pembe bulutlarla çevrili bir yazı olmayacak. Ancak bu tutulma Kuzey Ay Düğümü bendinde bir tutulma olduğu için aslında bizleri geleceğe taşıyacak olan bir tutulma olacak, eski ve çürümüş olanı geride bırakmamızı sağlayacak. Özetle küllerimizden yeniden doğduğumuz da artık çok daha güçlü ve yıkılmaz olacağız. Bu tutulma ile birlikte hepimizin hayatında yepyeni beş yıllık bir dönem başlıyor ve mevcut yaşamlarımızda bırakmamak için direndiğimiz eski konuları arkamızda bırakarak yepyeni hayatlarımıza adım atmamızı sağlamak durumundayız ve bu tutulma seve seve bunu bizlere yaptıracak.

İLİŞKİLERE DİKKAT

Tutulma Mirach sabit yıldızı ile birlikte çalışıyor ve Plüton ile olan kare açısı sebebiyle de özellikle evlilikleri gündeme taşıyacak ve bir çok evliliği de bitirecek olan bir tutulma diyebilirim. Kolektif alanda ise kadınlardan yana bazı Skandal haberler ya da olaylar gündem olabileceği gibi, yine kolektif alanda şiddetli ölümlerin söz konusu olabileceğini de vurgulayan bir harita bizleri bekliyor. Harita Uranyen prensipte incelendiğinde ise özellikle savaş ve yepyeni ölümcül silahlar ciddi anlamda konuşulmaya başlanacak diyebilirim. Bu tutulma Plütonik bir tutulma ve bu tutulmadan sonra artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak ne yazık ki. Hem bireysel hayatlarda hem kolektif alanda köklü değişimler hayatımızın gerçeği olacak. Bireysel hayatlarda arada üçüncü kişi faktörünün devrede olduğu evliliklerde ifşalar ve bitişler söz konusu olacaktır. Tam da bu sebeple çok ama çok dikkat! Özellikle de bu duruma sebep olan taraf sizlersiniz. Hera asteroidi bu tutulma ile çalıştığından ötürü ve tutulma kardinalinde Lilith’in yer alması bizlere bu durumu fazlasıyla vurguluyor. En önemlisi ise Hera ihanet konularında adaleti sağlamaya ant içmiş ve 29 derece ile bitsin ki taze, temiz ve saf olan evlilikler gündeme gelsin diyor adeta.

‘BİRÇOK KİŞİ DE STATÜ DEĞİŞİKLİĞİ OLACAK

Bu tutulmanın diğer önemli göstergesi ise MC/Plüton orta noktasının hemen üzerinde gerçekleşmesi. Buda demek oluyor ki birçok kişinin statüsünde değişiklik olacak. Bugün evli olan birçok kişi yarın bekarlığa düşeceği gibi, bugün bekar olan birçok kişinin de yarın evlendiğini görebileceğiz. Bazıları için ise kariyer hayatlarında köklü değişiklikler söz konusu olacaktır. Zaten Plüton bu tutulmaya adeta damga vurarak ay düğümlerini ve tutulmayı kareliyor. Bu dizilim, kadersel bitişler ve dönüşümler yaşanacağını, adeta geleceğimizi göremediğimiz bir dönüm noktasında olacağımızı bizlere gösteriyor.

‘TUTULMA DEĞİŞİM KAÇINILMAZ DİYOR

Tutulmanın kardinali incelendiğinde ise Mars Uranüs orta noktası ile birlikte çalışması, sistemin bizlere tekrar ve üstüne basa basa ‘istediğin kadar zorlansan da dirensen de bu değişim kaçınılmaz’ diyor. O zaman ben de sizlere;’ itaat et rahat et ve direnmekten vazgeç’ diyebilirim en fazla. Kısacası çevrenize dönüp bir bakın bakalım önümüzdeki aylarda ne bitmez dediğiniz evlilikler bitecek. Kolektif alanda ise yepyeni savaş silahları ve bunların imalatına tanıklık edeceğiz. Ne yazık ki bu silahlardan bazıları nükleer silahta olabilir ve gene ne yazık ki 29 derece Koç direk olarak savaş demektir. Bunun aksini ifade etmek çok isterdim ancak ne yazık ki bu bir gerçek.

Öte yandan daha önce defalarca belirttiğim üzere 29 derece bir burcun en krizli derecesidir. Koç Burcu ise zaten Mars yönetiminde olan bir burç olduğundan, polis, ordu, asker, itfaiye, savaş, yangın hep Koç Burcu ile ilgilidir. Bu tutulma ile birlikte önümüzdeki süreçte savaşın seyri ciddi anlamda değişecek ve son derece ciddi boyutlarda agresyon enerjisini açığa çıkarmakla kalmayıp ne yazık ki global ölçeğe yayılım sağlama potansiyeli görülecektir. Üçüncü dünya savaşının ayak sesleri bu tutulma ile duyulmaya başlayabilir. Global anlamda büyük ölçekli yangın, patlama, savaş ve kazalar ne yazık ki önümüzdeki süreçte dünya genelinde sıklıkla gözleyeceğimiz konular olacaktır. Plüton’un kare açı etkisinde olması, yer altı kaynaklarında kaza ya da patlamaların söz konusu olabileceğini vurguladığından önümüzdeki süreçte volkanik patlama, yer altı ulaşım araçlarında patlama ya da kaza, deprem hareketliliği görülebilir. Bir diğer önemli etki ise yer altı dünyasının isimlerinin gündeme gelebileceğini söyleyebilirim. Bu insanların yapacakları bazı suikast girişimleri ya da bu insanlara yönelik suikast girişimleri söz konu olabilir. Bu tutulmanın etkisi ile birlikte önümüzdeki birkaç ay içerisinde Katolik Hristiyanların ruhani lideri Papa’ya dair acı bir haber gelebilir. En önemli etkilerden bir diğeri ise önümüzdeki birkaç ay içeresinde bu tutulmanın tetiklendiği zamanlarda (ki bu zamanları sizlerle paylaşıyor olacağım) çeşitli bölgelerde intihar saldırıları ya da bombalı saldırı gibi durumlar görülebilir. Fakat bu tutulmadan en fazla Amerika nasibine düşeni alacak diyebilirim. Amerika’da çok sayıda evin hasar görmesine sebep olacak bir kasırga söz konusu olabilir.

‘ÇOCUK VE GENÇLERİN SAĞLIK PROBLEMLERİ OLABİLİR
Bu tutulma ile birlikte çocuk ve gençlerin sağlık problemleri gündeme gelebilir. Belki de covid aşılarının çocuklar ve gençlerin sağlığında birtakım olumsuzluklara sebep olduğu tartışılırken, kadınların doğurganlıklarında da birtakım sorunları tetiklediği konuşulmaya başlanabilir. Öte yandan ise çocuk ve gençlerin zehirlenme konuları gibi durumlar söz konusu olabilir. En önemli etkilerden bir diğeri ise suların sebep olduğu tahribatlar olacaktır. Sel, tsunami gibi haberlere tanıklık edebiliriz. Bir diğer etki ise sulardan kaynaklı zehirlenmeler, virütik olaylar ve salgınlar söz konusu olabilir. Yine deniz ulaşım araçlarına yönelik saldırı ya da kazalar görülebileceği gibi ülkemizde de boğaz kullanımına yönelik bazı değişiklikler, düzenlemeler sebebiyle dış ülkelerle oluşabilecek gerginlikler söz konusu olacaktır.

Hibrit tutulmaların yaşandığı yıllarda her zaman ses getiren olaylara tanıklık etmişizdir ve çoğunlukla da çatışma enerjisinin aktive olduğu zamanlar olarak damga vuran tutulmalar olmuşlardır ki bu seferki de farklı olmayacak. Hemen tutulmanın ardından 24 Nisan tarihinde gerçekleşecek Jüpiter Eris kavuşumu da bu etkiyi güçlendirecektir. 2013 yılında gerçekleşen Hibrit tutulma ile gezi parkı olaylarının gözlemlenmesi tabii ki tesadüf değil. Bu tutulma ile birlikte de toplumların ayrışması ve fikir çatışmaları, inanç çatışmaları ya da farklı sebeplerle toplumların, halkların ikiye bölünmesine şahitlik edeceğiz. Tabii ki bu belirttiğim etkileri sadece ülkemiz açısından değerlendirmek yanlış olur. Dünya genelinde birçok ülkede lider konumda olan insanların değişeceğine, daha genç ve yenilikçi yapıdaki kişilerin devlet yönetimine geldiklerine şahitlik edebiliriz.

TUTULMADAN EN FAZLA ETKİLENECEK BÖLGELER

Ülkemiz açısından harita incelendiğinde ise Kronos ile çalışan tutulma özellikle yönetimsel değişikliklerin söz konusu olduğunu vurguluyor. Ancak bu tabii ki akşamdan sabaha olmayacak. Haritanın 11. Evinde gerçekleşecek tutulma ile ülkemizde de bazı sivil toplum örgütleri, sanatçılar ya da siyasi gruplar bir araya gelerek devlet otoritesine karşı tepkisel gösteriler düzenlemek isteyebilir. Bazı grupların ise birbirlerine karşı sert tepkileri söz konusu olabilir. Bu süreçte ülkenin bütünlüğünü korumak adına birtakım önlemler ve belki de OHAL gibi kararlar alınması söz konusu olabilir. İleriki dönemde ise yapılan atamalar ve yönetim kadrolarında ciddi incelemeler ve iç içe geçmiş kurumlara yönelik müdahaleler gözlemlenebilir. Ülkemizde de yine irili ufaklı depremler gözlemlenebilir. Astrokartografi ile incelenen haritaya göre tutulmadan en fazla etkilenecek bölgeler arasında Bolu, Düzce, Adapazarı, İstanbul, İzmit, Yalova, Bursa, Kütahya, Eskişehir, Burdur, Konya, Afyonkarahisar, Isparta ve Antalya gelmekte.

Astrolog Funda Koç

Yorumlar