Ekonomi

Et fiyatlarındaki fahiş artış Türkiye'yi Avrupa'dan beter duruma düşürdü

Türkiye et fiyatlarındaki enflasyonda Avrupa birincisi oldu

Et fiyatlarındaki fahiş artış Türkiyeyi Avrupadan beter duruma düşürdü

AVRUPA'DA ORTALAMA YÜZDE 3.3 TÜRKİYE'DE YÜZDE YÜZ ARTIŞ VAR

Avrupa Birliği’nin İstatistik Ofisi Eurostat’ın şubat ayına ilişkin raporuna göre AB’nin 27 ülkesinde et fiyatları, geçen yılın şubat ayına göre ortalama yüzde 3.3 yükseldi. Türkiye’de de et fiyatları şubatta yıllık bazda yüzde 100.4 arttı.

TÜRKİYE ET FİYATLARINDAKİ ARTIŞTA AVRUPA ÜLKELERİNİ 30'A KATLADI

Böylece et fiyatlarındaki artış AB ülkelerini yaklaşık 30’a katlamış oldu.Ü

AVRUPA'DA ETİN EN PAHALI OLDUĞU ÜLKE İZLANDA

Sözcü'de yer alan habere göre, Avrupa’da Türkiye’den sonra et fiyatlarındaki en büyük artış yüzde 10.2 ile İzlanda’da görüldü.

Sırbistan yüzde 9’luk artışla üçüncü olurken, Sırbistan’ı Bulgaristan ve Karadağ izledi. İspanya’da ise et fiyatları yüzde 4.7, İtalya’da yüzde 3.1, Almanya’da yüzde 3, Fransa’da ise yüzde 2.3 arttı. Danimarka’da et fiyatları yıllık bazda yüzde 0.6, Finlandiya’da yüzde 2.2, Çekya’da ise yüzde 5.1 oranında düştü.

TÜRKİYE'DEKİ AYLIK ET ENFLASYONU AVRUPA^'NIN YILLIK ET ENFLASYONUNDAN FAZLA OLDU

Bazı Avrupa ülkelerinde et fiyatları gerilerken Türkiye’de fiyatlar yükseliyor. Türkiye İstatistik Kurumu’na (TÜİK) göre martta aylık enflasyon yüzde 3.1 olurken et fiyatları hızla arttı. TÜİK verilerine göre martta kuzu eti yüzde 18.8, dana eti yüzde 14.7, tavuk eti yüzde 12.2 zamlandı. Bir başka ifadeyle Türkiye’de aylık et enflasyonu, Avrupa ülkelerinin yıllık enflasyonunu geçti.

Yorumlar