Ekonomi

Bankaların ATM'lerinden artık 10 ve 20 TL çekilemeyecek

Yüksek enflasyon ATMlerden çekilen banknotları da etkiledi. Bankaların artık ATM slotlarında 10 ve 20 TL'lik banknotlar yerine daha büyük değerlere sahip 200 TL'lik banknotları bulunduracak.

Bankaların ATMlerinden artık 10 ve 20 TL çekilemeyecek

Türkiye'deki yüksek enflasyonun etkileri, bankacılık sektöründe de önemli değişikliklere yol açıyor, ki bu durum günlük yaşamın birçok alanında da kendini gösteriyor. Bu değişikliklerin en çarpıcı olanı ise, ATM'lerden çekilebilecek banknotların değerindeki yeniden yapılandırma...

Ziraat Bankası'nın eski genel müdür yardımcısı Prof. Dr. Şenol Babuşçu, bankaların artık ATM slotlarında 10 ve 20 TL'lik banknotlar yerine daha büyük değerlere sahip 200 TL'lik banknotları tercih etmeye başlamasının bu değişikliğin en açık göstergesi olduğunu belirtti.

Babuşçu'ya göre, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) son dönemde bastığı her 5 yeni banknottan 4'ü 200 TL değerinde. Bu da ATM'lerin para çekme ve yatırma işlemlerinde kullanılan banknot çeşitliliğini etkiliyor.
Yüksek enflasyon ve artan yaşam maliyetleri sebebiyle, 200 liralık banknotların kullanımının artması, bankaları 10 ve 20 TL'lik banknotları ATM'lerde yer vermeme kararı almaya itti.

Bu yeni uygulama, bayram sonrasında Türkiye'nin dört bir yanındaki ATM'lere yayılacak. Böylece, vatandaşlar artık ATM'lerden 10 ve 20 TL yerine, 50, 100 ve 200 TL'lik banknotlar çekebilecekler.

Yorumlar