Yeniçağ

Dr. Beck Apiterapi Ödülü Emine Erdoğan'a verildi

Uluslararası Apiterapi Federasyonu, , arı ürünlerinin tıp alanında kullanılması amacıyla apiterapi çalışmalarına katkısı dolayısıyla Emine Erdoğan'a, Dr. Beck Apiterapi Ödülü verdi.

Dr. Beck Apiterapi Ödülü Emine Erdoğana verildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'a, Uluslararası Apiterapi Federasyonunca, arı ürünlerinin tıp alanında kullanılması amacıyla apiterapi çalışmalarının Türkiye'de yaygınlaştırılmasındaki katkısı dolayısıyla "Dr. Beck Apiterapi Ödülü" takdim edildi.

Emine Erdoğan, Uluslararası Apiterapi Federasyonu yöneticileri ve federasyonun farklı ülkelerden temsilcilerini Vahdettin Köşkü'nde kabul etti.

Federasyon Başkanı Dr. Ali Timuçin Atayoğlu ve beraberindeki heyet, Emine Erdoğan'a federasyonun çalışmaları hakkında bilgi verdi. Görüşmede, Sağlık Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Tolga Tolunay da yer aldı.

Macar Apiterapi Derneği Başkanı Janos Körmendy-Racz, ödülü vermekten duyduğu memnuniyeti ifade ederek "Bu ödül, yarı Türk, yarı Macar ödülü. Resimde gördüğünüz kişi tıp alanında arı ürünlerinin kullanılması ve arı çalışmalarının geliştirilmesi için büyük katkılar sağlamıştı. Türkiye'de de daha ileriye gideceğimize vesile olmasını umuyorum." dedi. Emine Erdoğan da ödülü ülkesi adına aldığını dile getirerek teşekkür etti.

Racz, Macar asıllı Dr. Bodog Felix Beck'in apiterapiye ilişkin çalışmalarını anlattığı 7 dile çevrilen kitabını da Emine Erdoğan'a hediye etti.

Dr. Beck Apiterapi Ödülü nedir?

Dr. Beck Ödülü, apiterapinin Amerika'daki ilk temsilcisi olarak kabul edilen Macar asıllı Dr. Bodog Felix Beck'in anısına, uluslararası bir komisyonun değerlendirmesi sonucu dünyada apiterapinin geliştirilmesine önemli destek veren kişiler için bir teşekkür nişanesi olarak takdim ediliyor.

Ödül, yine Macar asıllı Kanadalı apiterapist Michael Simics'in önerisiyle başlatılmış olup, komisyonun kararını uygulayarak ödülün takdim edilmesinde Macar Apiterapi Derneği birinci derecede yetkilendirildi. Ödül, en ünlü Macar sanatçılardan biri olan Mihaly Fritz tarafından tasarlandı ve belli aralıklarla takdim edilmek üzere 10 adet üretildi.

Dr. Beck Ödülü'nün ilki için yaklaşık 95 yıllık ömrünün önemli bir kısmını apiterapi ile ilgili çalışmalarla geçiren ABD'li Charles Mraz uygun görüldü ve 2019 Montreal Apimondia Kongresi'nde ailesine takdim edildi.

Yorumlar