Yaşam

Üniversite kayıtları ne zaman başlayacak?

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2020-YKS) sonuçlarına göre bir bölüme yerleşen öğrencilerin üniversitelere kayıt işlemleri 31 Ağustos'ta, elektronik ortamda ise 29 Ağustos'ta başlayacak.

Üniversite kayıtları ne zaman başlayacak?

Tercih süreci 6 Ağustos'ta başlamıştı, puanlar ve sıralamalar belli oldu. Tercih süreci de sonuçlandı.

Üniversite adayları ÖSYM'nin internet sitesinin yanı sıra, ÖSYM AİS mobil uygulamasından da tercihlerini gerçekleştirdiler.

Yükseköğrenim Kurumları Sınavı sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların işlemleri 31 Ağustos-4 Eylül arasında, elektronik kayıtlar ise 29 Ağustos-2 Eylül arasında yapılacak.

2020-YKS yerleştirmeleri sonucunda bir bölüme yerleşen adaylardan kayıt için başvurmayan veya işlemlerini tamamlamayanlar kayıt haklarını kaybedecek.

Bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan ancak ortaöğretim kurumlarından mezun olamayarak bütünleme veya tek ders sınavına girecek adayların da yükseköğretim kurumlarına geçici kayıtlarını yaptırması gerekecek.

Kayıt yaptıracak adayların, mezun oldukları ortaöğretim kurumundan aldıkları diplomanın aslı, onaylı örneği ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi, 12 vesikalık fotoğraf (4,5 cm x 6 cm boyutunda), katkı payı/öğretim ücretinin ödenmesi ile ilgili belge, üniversite tarafından ilan edilen diğer belgelerin aslı veya üniversite onaylı suretlerini yanlarında bulundurmaları gerekecek. 

Yorumlar