Yaşam

Endonezyalı kayıp kadın yılanın karnında bulundu

Endonezya'da mısır tarlasına bakmaya giden kadın bir piton yılanı tarafından yutuldu.

Endonezyalı kayıp kadın yılanın karnında bulundu

Endonezya'nın Sulawesi kıyısındaki Muna Adası'nın Persiapan Lawela köyünde yaşayan bir kadın geçen hafta mısır tarlalarını kontrol etmeye gitti ama geri dönmedi. Kadın dönmeyince, kız kardeşi onu bulmak için dışarı çıktığında, ayak izlerini takip ederek, onun el fenerini, terlikleri ve palasını buldu. Ama kardeşi ortalarda yoktu.

Yaban domuzlarının mahsullerini yok edeceği endişesi ile Perşembe gecesi evinden yaklaşık 800 metre uzaklıktaki mısır tarlasına giden Wa Tiba adlı kadının kaybolduğu duyan köylüler arama faaliyetleri başlattılar. 

The Washington Post'un  Jakarta Post'a dayanarak verdiği habere göre; yaklaşık 100 Persiapan Lawela köylüsü bölgeyi araştırırkeni karnı şişmiş vaziyette 23 fit (23 feet yani yaklaşık 6 metre) uzunluğunda bir yılan buldular. Yılanı keserek öldüren köylüler, Wa Tiba'nın cesediyle ile karşılaştılar. 

Piton Wa Tiba'yı bütün olarak yutmuştu ama köylülere göre kadın yılanın içinde ölmüş olamazdı. Yılan onu boğrak öldürdükten sonra yutmuş olabilirdi. 

Dünyadaki en uzun yılan türü olan Piton, avının vücudunu sarıp ve kurbanını nefes alamayıncaya kadar sıkarak öldürdükten sonra yer. 

Genellikle sadece küçük memelileri yiyen yılanların zaman zaman aç gözlülük ediğ büyük hayvanları ve hatta insanları öldürdüğü biliniyor. Sulawesi Adası'nda geçen yıl da Salubiro köyünde bir çiftçi benzer şekilde ölmüştü. 

mistikalem.com

Yorumlar