Yaşam

Britney Spears, baba vesayetinden kurtuluyor

Britney Spears'ın babası ünlü şarkıcı üzerindeki vasiliğinin bitmesi için mahkemeye başvurdu

Britney Spears, baba vesayetinden kurtuluyor

Britney Spears'ın “özgürlük mücadelesi” olarak nitelendirdiği, babasının 13 yıllık vasiliğinin kaldırılması için açtığı davada beklenmedik bir gelişme yaşandı. 39 yaşındaki şarkıcının babası Jamie Spears, vasiliği bırakmak istediğine dair mahkemeye beyanda bulundu.

Baba Spears, kızının 13 yıllık vasiliğin sona erdirilmesi talebiyle açtığı davada kızına cevaben talebini kabul ettiğini belirtti.

Jamie Spears adına mahkemeye sunulan beyanda, “Son olaylar, bu vasilikle ilgili şartların değiştiğine dair soruları akla getirdiğinden, vasilik daha fazla devam etmeyebilir. Bayan Spears, mahkemeye vasiliğin bitmesi talebinde bulunarak hayatının kontrolünü geri almak istediğini belirtti. O kendi sağlık durumu ile ilgili kararlar verebilmek istiyor, ne zaman, nerede ve nasıl terapiye gideceğini seçmek istiyor. Kariyerinden elde ettiği parayı teftiş ve gözetim olmadan harcamak istiyor. Evlenebilmek ve o yönde karar verirse bebek yapmak istiyor. Kısacası vasi kısıtlaması ya da mahkeme süreci olmadan hayatını kendi seçimleriyle yaşamak istiyor” denildi.

Mahkemeye sunulan belgede, “Bay Spears defalarca ve defalarca tek isteğinin kızı için en iyisi olduğunu söyledi. Eğer Bayan Spears vasiliğin bitirilmesini istiyor ve kendi hayatıyla baş edebileceğine inanıyorsa, Bay Spears, onun bu şansa sahip olması gerektiğine inanıyor” ifadesine yer verildi.

Britney Spears’ın avukatı Mathew Rosengart, baba Spears’la ilgili bu gelişmeyi doğrulayarak, “Bu başvuru Britney Spears’ın temize çıktığını gösterdiği kadar onun yasal zaferinin de göstergesidir” dedi. Avukat Rosengart, Jamie Spears’ın bu hareketinin kanun önünde hesap vermekten ve yargılanmaktan kaçmak amacı taşıdığını belirtti. Avukat, Britney Spears’ın tüm seçenekleri araştırmaya devam edeceğini söyledi.

Jamie Spears, 2009’dan bu yana kızının vasiliğini üstleniyor. Aynı zamanda, 2019'da görevinden ayrılana kadar onun sağlık ve tıbbi sorunlarını denetleyen kişinin de vasisiydi. Ardından Jodi Montgomery, Spears'ın geçici vasisi olarak atandı. Haziran ayında yapılan bir duruşmada Britney Spears, babasına "vasiliğin kötüye kullanıldığı" suçlamasında bulunmuş, düzenlemeyi “zalimlik" olarak nitelendirmişti. 

Yorumlar