Xfiles

UFO'ların uzaydan geldiğine inanan ABD'li sayısı artıyor

Uçan dairelerin başka gezegenlerden gelen uzaylılara ait olduğuna inanan Amerikaların arasında üniversite mezunlarının çokluğu dikkat çekiyor.

UFOların uzaydan geldiğine inanan ABDli sayısı artıyor

Kamuoyu araştırma şirketi Gallup'un ABD genelinde gerçekleştirdiği araştırma sonuçlarına UFO'ların uzaylılara ait olduğuna inananların oranı artıyor. ABD'li yetişkinlerin yüzde 41'i artık bazı UFO'ların diğer gezegenlerden gelen uzaylı araçları olduğuna inanıyor. 2019'da bu oran yüzde 33'tü.

Araştırmanın dikkat çeken bir noktası ise buna inananların arasında  üniversite mezunlarının çokluğu.  UFO'ların uzaydan gelen ve uzaylıları taşıyan araçlar olduğunu düşünenlerin sayısı, özellikle üniversite eğitimi almış kişiler arasında önemli derecede artış gösteriyor.

Gallup araştırmasına göre; halkın yüzde 50'si, tüm UFO gözlemlerinin insan faaliyetleri veya doğal olaylarla açıklanabileceğini söyleyerek uzaylıların var olduğunu öne süren önermeye hala şüpheyle bakıyor. Öte yandan ankete katılanların yüzde 9'u kararsız. Karasızların bir kısmı kesin bir sonuca şimdilik varılamayacağı için yanıt vermezkenbir kısmı “Biz de uzaylıyız” diyerek farklı bir çerçeveden bakıyor.

Haberglobal.com.tr'den Metin Aktaşoğlu'nun Vice'ta yayınlanan "More Americans Now Correctly Believe UFOs Could Be Alien Craft From Outer Space" başlıklı makaleden derlediği bilgilere göre; nket sonuçları ayrıca, “uzaydan gelen gemilerin” Dünya'yı ziyaret ettiği inancının erkekler ve en az lisans eğitimi almış kişiler arasında biraz daha arttığını gösteriyor.

ABD genelindeki sosyal araştırmanın direktörlüğünü yürüten Lydia Saad,  “Elde ettiğimiz veriler çok ilgi çekiciydi" diyor.

Yorumlar