Xfiles

Reenkarnasyonla yeniden doğduğu iddia edilen gizemli çocuk

1990'da BBC belgeseli ile ortaya atılan ve reenkarnasyonnun kanıtlardan kabul edilen ve Titu olayı olarak bilinen vaka hayli ilginç.

Reenkarnasyonla yeniden doğduğu iddia edilen gizemli çocuk

Reenkarnasyona bir numaralı kanıt olarak gösterilen “Titu olayı” iki buçuk yaşındaki Titu Singh isimli bebeğin ailesine önceki hayatıyla ve öldürülmesiyle ilgili ayrıntıları anlatmasıyla ortaya çıktı. Titu, dünya basınından da büyük ilgi gördü. Ancak bu iddiaların içerisinde çocuğun kulağında kurşun yarası izi olduğu iddiası hayli tartışmaya açık ve kafa karıştırıcı görünüyor. Ruh göçü iddialarında ruhun yeniden bedenlenmesi tartışılır, burada ise bedendeki hasarın da taşındığı iddia ediliyor ki inandırıcılığı daha da zedeliyor.

Önceki yaşamlarında öldürüldükten sonra hayata dönerek katillerinin yakasını bırakmayan kurbanların reenkarnasyon hikayeleri oldukça sık anlatılan bir durum. Ancak 1990 yılında İngiliz BBC televizyonunda yayınlanan bir belgeselle büyük olay yaratan Hintli Titu Singh’in reenkarnasyon hikayesi tüm dünyada yankı uyandırmış ve tartışma yaratmıştı.

Titu olayı şöyle gelişiyor:

Hindistan’da yaşayan Titu, ailesine önceki yaşamındaki hayatını ailesini ve Agra şehrindeki eski evini anlatmaya başladığında henüz 2,5 yaşındaydı. Anıları o kadar detaylıydı ki bir radyo dükkanında çalıştığını, adının Suresh Verma olduğunu ve Uma isimli eşinden 2 çocuk sahibi olduğunu bile anlatıyordu.

Ailesi önceleri çocuğu ciddiye almadı. Ancak bazen bir yetişkin gibi davranan Tito, bir gün silahla vurularak öldürüldüğünü; daha sonra cesedinin yakılarak küllerinin nehre atıldığını söylediğinde endişelenmeye başladılar.Titu, Agra’daki evini özlediğini söylerken ağabeyi şehre giderek bu hikayenin doğruluğunu araştırmaya başlar ve Agra’ya gitmek üzere yola koyulur. Şehre vardığında kardeşi Titu’nun söylediklerini araştırırken Uma isimli 2 çocuk sahibi dul bir kadının ilettiği Suresh Radyo isimli bir dükkan görür.

Abisi olayları Uma’ya anlattıktan sonra ise Uma hemen çocuğu görmek ister. Titu bunun üzerine Agra’ya gelir. Titu dükkana geldiğinde ilginç bir şekilde iki çocuğunu da hemen tanır. Hatta radyo dükkanındaki küçük değişiklikleri bile fark etmiştir. Uma’ya önceden gittikleri bir panayırı anlatır ve evlerinin bahçesine gömdükleri altınlardan bahseder.

Titu, geçmiş yaşamdaki eşi Uma ile buluşunca…

Otopsi raporlarına bakıldığında önceki hayatında sağ şakağından vurulup öldürüldüğü ve kurşunun kafasının sol tarafından çıktığı yazılıdır. Bunun üzerine Titu’nun saçları canlı yayında tıraş edilir. Kurşunun çıktığı kısımda 2 yara izi olduğu canlı yayında ortaya çıkan Titu tüm dünya basınını şoke eder.

Titu bunca şeyin üstüne Agra’daki bir mahkemeye cinayetin başka ayrıntılarını da anlatır ve savcılar davayı yeniden açmaları konusunda ikna edilir. Titu’nun verdiği bilgiler sonrasında ise Suresh’in katili cinayeti itiraf eder ve olay çözülmüş olur. Bu olay hala tüm dünyada reenkarnasyonun en önemli delili olarak gösterilmektedir.

Kaynak: Vatan

Yorumlar