Xfiles

Java Adası’ndan alınan taştaki gizemli yaratık nedir?

Değerli taş uzmanı Brian Berger Endonezya'nın Java Adası'ndan satın aldığı taşta bir tuhaflık olduğunu fark etti. Taşın içerisinde bir böceğin bulunduğu görülüyordu.

Java Adası’ndan alınan taştaki gizemli yaratık nedir?

Uzun yıllardır değerli taş uzmanı olarak görev yapan Brian Berger Endonezya’nın Java Adası’ndan bir taş almaya karar verdi. Bu taşı satın aldıktan sonra incelemeye başladı. Uzun yıllardır değerli taşlarla içli dışlı olan adam bir tuhaflık olduğunu fark etti. Taşta meydana gelen tuhaflığın ne olduğunu çözmek için büyük çaba sarf etti. Büyük aletlerle ve büyüteçlerle incelemeye başladığı zaman büyük şaşkınlığa uğradı. Şeffaf taş içine baktığı zaman son derece iyi korunmuş bir böceğin olduğunu gördü. Böceğin bunca yıldır taşın içerisinde nasıl durduğu ve yapısını koruduğu merak konusu oldu. Aldığı taşın opal taşı olduğunu belirterek sosyal medya hesabından çeşitli ışıklarla ve açılarla fotoğrafı paylaştı. Sosyal medyada olay olan fotoğraflar kısa sürede dünya gündeminde de yer etti. İçerisindeki böceğin hangi yıldan kaldığı, yeni bir tür olabileceği ve nasıl yapısını bozmadan kaldığı merak konusu haline geldi.

‘Yaratık’ Hakkında İncelemeler Derinleşecek

ABD Değerli Taş Enstitüsü çok geçmeden duruma el koydu. Gündem olan taşın ve içindeki yaratığın incelenmesi için gerekli başvurularda bulunduğunu açıkladı. Şimdiye kadar net bir açıklama yapılmamasının asıl sebebinin uzmanların bu taş üzerindeki araştırmalarını derinleştirmek niyetinde oldukları şeklinde açıklandı.

Görüntülerin sosyal medya üzerinde son derece popüler olması çeşitli iddiaları ve iyi yazılmış hikayeleri gündeme getirmeye başladı. Özellikle dinozorlar hakkında yazılan senaryolar kısa sürede büyük ilgiyle karşılandı. Daha önce izlenme rekorları kıran Jurassic Park filmindeki gibi taşın dinozorların günümüze getirilmesi konusunda etkili olabileceği iddia edildi.

Özellikle günümüze kadar bozulmadan ulaşmasının çeşitli sebepleri bulunuyor. Bazı ağaçlar pek çok küçük canlının hareketsiz kalmasına neden olacak yapışkan bir sıvı üretiyorlar. Bu maddenin içinde kalan canlılar yıllar boyunca formları bozulmadan kalabiliyorlar. Efsaneleşmiş Jurassic Park filminde de amber içerisinde kalan bir sinek türünden alınan DNA sonrasından dinozorların milyarlarca yıl sonra yeniden dünyaya döndürülmesi gerçekçi sahnelerle anlatılmıştı. Filmi izleyen binlerce kişi günümüzde yeniden dinozorların hayata dönmesinin nasıl bir durum olduğunu hayal etmişlerdi.

Yetkililer araştırmanın tamamlanmasının ardından durumu kamuoyu ile paylaşacaklarını açıkladılar. Şimdilerde hem türü bilinmeyen canlı hem de değerli taş üzerinde oldukça hassas bir incelemenin başlatılması bekleniyor. Konu hakkındaki çalışmalar devam ediyor.

Yorumlar