Atatürk'ün restore edilen görüntüleri ve Bakan Ersoy'un mesajı

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını sosyal medya hesabından yayımladığı mesaj ve video ile kutladı.

Ersoy, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajında, "Dünden bugüne, bugünden yarına bir varoluş destanı. Bir milletin dirilişi, bir devletin doğuşu... 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun." ifadelerine yer verdi.

Bakan Ersoy ayrıca, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından dijitalleştirilip restore ettirilen Sinema Genel Müdürlüğü arşivindeki Mustafa Kemal Atatürk'ün Türkiye Cumhuriyeti'ni ilanıyla ilgili görüntülerinin yer aldığı videoyu da paylaştı.

Atatürk'ün, "Efendiler, yarın cumhuriyeti ilan edeceğiz." sözüyle başlayan videoda, Gazi Mustafa Kemal'in arkadaşlarıyla Birinci Meclis'ten çıkarak halka hitap ettiği görüntüler yer alıyor.

Fatih Türkyılmaz - AA

Videoyu Sitene Ekle

<iframe src="https://www.mistikalem.com/video-embed/10378" width="640" height="360" frameborder="0"></iframe>

Cumhuriyet’in 100’üncü yılına özel Tarkan besteri: Sen...

Tarkan’ın Cumhuriyet’in 100’üncü yılına özel bestelediği “Sen Rahat Uyu” için çekilen klip yayına girdi. Marştan elde edilecek gelirlerin tamamı Darüşafaka'ya...

Peru'da And Haçı ve İnka mezarları bulundu

Peru’nun Lima kentinde, Miraflores arkeolojik sahasındaki arkeoloji kazısında 3 bin 500 yıllık And Haçı ve İnka dönemine ait bir mezar bulundu.

İnci hanımı fuarda görenler acımadan edemedi

Hollanda'daki Fuarın alanında dolaşırken İnci hanımı görüp acıyarak görevlilere haber veren ziyaretçiler, onun aslında bir tiyatro sanatçısı olduğunu öğrenince kendisini takdir...

Karsu ile Antakya Medeniyetler Korosu'ndan Atatürk'ün...

19 Mayıs konserindeki şarkılar o kadar çok beğenildi ki sosyal medyada paylaşılır paylaşılmaz bir kaç saat içinde binlerce kişi tarafından izlendi.

Paris'in göbeğinde 2 bin yılllık antik mezarlık bulundu

Paris'in kalbinde keşfedilen yaklaşık 50 mezar içeren nekropolün 2 bin yılllık olduğu tahmin ediliyor

Üzerinde mistik ve astrolojik semboller bulunan yılan...

Karaman'da düzenlenen tarihi eser operasyonunda, Antik Mısır dönemine ait olduğu tahmin edilen üzerinde yedi kollu şamdan, altı köşeli yıldız, astrolojik semboller ve İbranice yazılar bulunan piton...