İnci hanımı fuarda görenler acımadan edemedi

3 gün süren Fuarım etkinliğinde sergilenen Beni Bırakma oyunu gerçek zannedildi. 

29 Mayıs 2023 Fuarım’ın 3.cü gününde Eindhoven merkezli Tiyatro Kulis oyuncusu İnci Aydın, farkındalık oluşturmak için fuar alanında rolü gereği kostümleri ile dolaştı.

nhaber.nl sitesinin haberine göre; Egala Zorg Lale ( Evde Bakım Hizmetleri Lale ) katkıları ile sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde sergilenen Beni Bırakma - Demansla Yaşamak- adlı oyunun başrolünü İnci Aydın tecrübesi ile seyircileri oyunun içine çekmeyi bildi. Oyun öncesi, rolüne bürünerek bir süre fuar alanında dolaşan İnci Aydın, hafızasını yitirmiş yaşlı bir kadına olan toplumun nasıl baktığını, davrandığını gözlemleyerek sahnede rolünün hakkını fazlası ile verdi.

İlgi ile izlenen Beni Bırakma adlı tek perdelik oyun sonrası Tiyatro Kulis Fuarım yetkililerine böyle bir oyunu sahnelemem imkanı verdiği için, Egale Zorg Lale’ye de destekleri için teşekkür ettiler.

Oyunu izleyen seyirciler de, başımıza ya da bir yakınımızın başına gelmeden hiç aklımıza gelmeyen bu hastalığı ve bu hastalığa yakalananları daha iyi anlamamız için gerçekten mükemmel bir oyundu. Şimdi insanlara daha farklı bir gözle bakacağız. Biraz önce fuar alanında dolaşırken İnci hanımı görmüş acımıştık ve görevlilere bildirmiştik. İnci hanımın rolünü nasıl yaşayarak oynadığı da ayrı bir başarı ve takdir konusu, dediler.

NHaber.nl

Videoyu Sitene Ekle

<iframe src="https://www.mistikalem.com/video-embed/22550" width="640" height="360" frameborder="0"></iframe>

Irmak Arıcı'nın Bizim Çanakkale şarkısı

Irmak Arıcı’nın Çanakkale Kara Savaşları'nın 109. Yıldönümüne özel Bizim Çanakkale şarkısı

Cumhuriyet’in 100’üncü yılına özel Tarkan besteri: Sen...

Tarkan’ın Cumhuriyet’in 100’üncü yılına özel bestelediği “Sen Rahat Uyu” için çekilen klip yayına girdi. Marştan elde edilecek gelirlerin tamamı Darüşafaka'ya...

Peru'da And Haçı ve İnka mezarları bulundu

Peru’nun Lima kentinde, Miraflores arkeolojik sahasındaki arkeoloji kazısında 3 bin 500 yıllık And Haçı ve İnka dönemine ait bir mezar bulundu.

Karsu ile Antakya Medeniyetler Korosu'ndan Atatürk'ün...

19 Mayıs konserindeki şarkılar o kadar çok beğenildi ki sosyal medyada paylaşılır paylaşılmaz bir kaç saat içinde binlerce kişi tarafından izlendi.

Paris'in göbeğinde 2 bin yılllık antik mezarlık bulundu

Paris'in kalbinde keşfedilen yaklaşık 50 mezar içeren nekropolün 2 bin yılllık olduğu tahmin ediliyor

Üzerinde mistik ve astrolojik semboller bulunan yılan...

Karaman'da düzenlenen tarihi eser operasyonunda, Antik Mısır dönemine ait olduğu tahmin edilen üzerinde yedi kollu şamdan, altı köşeli yıldız, astrolojik semboller ve İbranice yazılar bulunan piton...