Yapay Zeka Sora ile hazırlanan ilk müzik klibi

OpenAI, August Kamp'ın Worldweight şarkısı için tamamen kendi metin-video motoru Sora tarafından hazırlanan bir müzik videosu yayınladı. Tamamı şirketin resmi YouTube kanalında yayınlanan klip, çeşitli ortamların flu görüntüleri içeren geniş 8:3 en boy oranında hazırlanmış birkaç kısa görüntüden oluşuyor.

Kamp, Sora'da hangi metin istemlerinin kullanıldığı paylaşmadı. Ancak açıklamasında bunların arkasındaki ilham kaynağını açıklıyor. Sanatçı, parçayı yaratırken Worldweight'i yansıtan bir videonun nasıl görüneceğini hayal ettiğini belirtiyor.

Bununla birlikte August Kamp, Sora'yı içerik yaratmak için kullanan tek kişi değil. Medya prodüksiyon şirketi Shy Kids kısa süre önce YouTube'da "Air Head" adlı bir kısa bir film yayınladı ve bu film de yapay zeka motoruyla yapıldı.

 

Bu içeriğe bakarak Sora'nın yaygın olarak kullanılıp kullanılmayacağını söylemek zor. Kabul etmek gerekir ki, her şey henüz çok erken bir aşamada. Ancak yine de bu durum OpenAI'ın Sora'yı büyük Hollywood stüdyolarına pazarlamasını engellemiş değil. Görünüşe göre bazı stüdyo yöneticileri, yapay zekanın prodüksiyonda zaman ve para tasarrufu sağlaması ihtimalinden heyecan duyuyor.

Videoyu Sitene Ekle

<iframe src="https://www.mistikalem.com/video-embed/24740" width="640" height="360" frameborder="0"></iframe>

Yapay Zeka Destekli Türk Robot Cuma Hayırlı Bayramlar...

Türk Robot Cumanın yapay zeka çalışmaları kapsamında jest ve mimikler kullanarak konuşmasına ilk örnek, Ramazan Bayramı tebriği oldu.

Uçan Gökdelen Analemma Tower nasıl inşa edilecek?

Analemma Tower inşa edilirse, dünyanın en uzun binası olmasının yanı sıra bilimkurgu filmlerindeki tasarımları aratmayacak mimari özellikler taşıyacak.

Derin Öğrenme yapabilen mükemmel insansı robot Ameca

Ameca’nın üç ana bölümü: mekanik, elektronik ve yazılım

Saatte bin kilometreden hızlı 'tren': Hyperloop One

Şehirlerarası yolcuları mıknatıslarla havalandırarak vakumlu tüplerde saatte 1000 kilometreden daha hızlı taşıyacak yeni kapsül konsepti bir video ile tanıtıldı

Kedilerin ruh halini saptayan uygulama iddiası

Kedilerin yüzlerindeki ipuçlarını kullanarak sağlık durumlarını hızlı şekilde değerlendirebildiğini iddia eden yeni telefon uygulaması geliştirildi.

Ve karşınızda Disney'in ilk robotu: Groot

Disney, üç yıldır üzerinde çalıştıkları robot Groot'un videosunu paylaştı ve bu konuda en azıdan görsel açıdan filmleri kadar başarılı olduğunu kanıtladı.