Medya ve Sinema-TV

Sinemalarda bu hafta: 12 Mayıs Cuma 2023

Vizyondaki yeni filmler: Karabasan, Lanetli Kan, Neşeli Çiftlik: Tren Kalkıyor!, Sırrı Cin, Sword Art Online the Movie: Progressive - Scherzo of Deep Night, Koku, Belle ve Sebastian: Cesur Dostum ve Masum

Sinemalarda bu hafta: 12 Mayıs Cuma 2023

Sinemalarda bu hafta ikisi yerli, 8 film vizyona girecek. İşte 12 Mayıs Cuma günü vizyona giren yeni filmler: 

Masum

Louis Garrel'in yönetmenliğini yapıp, başrolü Roschdy Zem ve Anouk Grinberg ile paylaştığı "Masum" izleyici ile buluşacak.

Fransız yönetmen Garrel'in romantik komedi türündeki filmi, annesinin hapishanedeki mahkumla evleneceğini öğrenen ve annesini korumak için her şeyi göze alan bir adamın hikayesini konu ediniyor.

Belle ve Sebastian: Cesur Dostum

Pierre Core imzalı "Belle ve Sebastian: Cesur Dostum", İkinci Dünya Savaşı sırasında, Fransa alplerinde doğup büyümüş bir çocuğun hayatta kalma mücadelesini odağına alıyor.

Macera, dram ve aksiyon sevenleri sinema salonlarına çekmeyi hedefleyen yapımda başrolleri Robinson Mensah Rouanet, Michele Laroque, Alice David, Caroline Anglade, Syrus Shahidi, Aurelien Recoing ve Lou Lambrecht paylaştı.

Koku

Barış Gördağ ile Yasin Çetin'in yönetmenliğinde çekilen "Koku"nun başrollerinde Nergis Öztürk, Yunus Emre Yıldırımer ve Mehlika Buğlem Kılıç oynadı. Hazel Sevim Ünsal'ın senaryosunu kaleme aldığı dram ağırlıklı film, felsefe profesörü olan ve ailesinden beklediği sevgiyi alamayan bir kadının hikayesini işliyor.

Sırrı Cin

Uğur Karakuzu'nun filmi "Sırrı Cin", haftanın yerli korku filmi olarak beyaz perdedeki yerini olacak. Filmde Zöhre Alsan, Leyla Parlak ve Serkan Güney rol aldı.

Lanetli Kan

Michelle Monaghan, Danika Frederick ve Skeet Ulrich'in başrollerini paylaştığı "Lanetli Kan" korku ve gerilim meraklılarının ilgisini çekmeye aday. Yönetmenliğini Brad Anderson'un üstlendiği film, doğa üstü varlıklar tarafından ele geçirilen oğlunu kurtarmaya çalışan bir annenin hikayesini anlatıyor.

Karabasan

Kjersti Helen Rasmussen'in beyaz perdeye uyarladığı "Karabasan"da Eili Harboe, Herman Tommeraas ve Dennis Storhoi" oynadı. Norveç yapımı filmin konusu özetle şöyle:

"Eve taşındıktan bir süre sonra Mona, her uykuya daldığında daha da yoğunlaşan gece korkularına kapılır. Çok geçmeden, Mona'nın sorunları tehlikeli bir şekilde kontrolden çıkar ve doğmamış çocuğunu ele geçirmeye niyetli efsanevi bir iblis olan Mare tarafından saldırıya uğradığına ikna olur."

Sword Art Online the Movie: Progressive-Scherzo of Deep Night"

Anime tutkunlarına hitap eden Sword Art Online the Movie: Progressive - Scherzo of Deep Night, bir ölüm oyununda oyun lideri olarak kapana kısılan iki liderin yaşam mücadelesi anlatılıyor. Sword Art Online'da mücadele eden Kirito ve Asuna, yaşamak için farklı kat ve kademelerde canavarlarla yüzleşmek zorunda kalırlar.

Neşeli Çiftlik: Tren Kalkıyor! 

Neşeli Çiftlik: Tren Kalkıyor! (A Mystery on the Cattle Hill Express), ekinlerin büyümesini sağlayan nano-tohumun çalınması ve sonrasında hırsızı arama mücadelesini konu ediniyor. Neşeli Çiftlik’in devrimsel icadının ürettiği paha biçilmez tohumun çalınması sonucu Klara ve Gaute, ünlü dedektif Agatha Christensen’e gider. Neşeli Çiftlik’in kurtulması artık bu üçlü takımın başarısına bağlıdır.

Yorumlar