Medya ve Sinema-TV

Sabancı Vakfı 7. Kısa Film Yarışmasının jüri üyeleri açıklandı

Sabancı Vakfı'nın toplumsal sorunlara sanat aracılığıyla dikkati çekmek amacıyla 2016'dan bu yana düzenlediği kısa film yarışmasının jüri üyeleri belli oldu.

Sabancı Vakfı 7. Kısa Film Yarışmasının jüri üyeleri açıklandı

Sabancı Vakfı'ndan yapılan açıklamaya göre jüride, yönetmen ve senarist Biket İlhan, yönetmen Zeynep Günay Tan, oyuncu Kaan Urgancıoğlu, İspanyol oyuncu Beatriz Rico ile Avrupa Film Akademisi Başkanı, yapımcı ve yazar Mike Downey yer aldı.

Sabancı Vakfı 7. Kısa Film Yarışması'nın "Sosyal Etki" jüri üyeleri ise dramaturg Dr. Sündüz Haşar, Doç. Dr. Ayşecan Terzioğlu ve eğitim uzmanı Ali Koç oldu.

Bu yıl "Ne Eğitimde Ne İstihdamda Yer Alan Genç Kadınlar" temasıyla düzenlenen Sabancı Vakfı 7. Kısa Film Yarışması'nda finale kalan 11 film, jüri tarafından değerlendirilecek ve dereceye girmeye hak kazanan filmler 18 Ocak'ta Sabancı Center'da gerçekleştirilecek törenle belirlenecek.

Yarışma temasına en uygun şekilde eserini hazırlayan, kriterlere uyan, akılda kalıcı ve yaratıcı bulunan kısa filmlerin birincisine 25 bin lira, ikincisine 20 bin lira, üçüncüsüne 15 bin lira tutarında ödül verilecek.

Finale kalan filmlerin toplumsal boyutunun da değerlendirilmesi amacıyla geçen yıl programa eklenen "Sosyal Etki Ödülü" de sahibini bulacak.

Sabancı Vakfı 7. Kısa Film Yarışması hakkında detaylı bilgiye "www.kisafilmuzunetki.org" adresinden ulaşılabiliyor.
 

Yorumlar