Medya ve Sinema-TV

Kızılay Dostluk Kısa Film Festivali ödülleri verildi

Uluslararası Kızılay Dostluk Kısa Film Festivali'nde En İyi Film Ödülü Death Locked Out filmine verildi.

Kızılay Dostluk Kısa Film Festivali ödülleri verildi

Balkon Film tarafından bu yıl 4. kez düzenlenen "Uluslararası Kızılay Dostluk Kısa Film Festivali" ödül töreniyle sona erdi. Bu yıl Hacı Bektaş-ı Veli anısına gerçekleştirilen festivalin ödül töreni Grand Pera Emek Sahnesi'nde yapıldı.

Festivalin onur ödülleri Selda Alkor ve Engin Ayça'ya takdim edildi.

Festivalin dördüncü yılında 50 farklı ülkeden 448 eser yarışmaya başvuru yaptı. Yarışma kapsamında toplamda 110 bin lira ödül dağıtıldı.

Bu yıl başkanlığını yönetmen Atalay Taşdiken’in üstlendiği İsa Qosja, George Ovashvilli, oyuncu Serdar Orçin ve akademisyen Nazlı Eda Noyan’dan oluşan jüri üyelerinin değerlendirdiği "Yarışma Kategorisi”nde En İyi Film" ödülü "Death Locked Out" adlı yapımıyla Amir Karami aldı.

Özel jüri ödülünü "The Bathtub" filmiyle Sergi Marti Maltas alırken Kızılay İnsani Bakış ödülüne "The Poor People" filmiyle Lolita Naranovich ile "Koçber" filmiyle Murat Kılıç, mansiyon ödüllerine ise "Nina" filmiyle Hristo Simeonov ve "Emergency" filmiyle Maryam Esmikhani layık görüldü.

"Lal" filmiyle Gökalp Gönen Fono Film Post Prodüksiyon ödülünün, "Street Poet" filmi ile Samgar Rakym ise Hacı Bektaş Veli Dostluk ödülünün sahibi oldu. 

Sunuculuğunu yönetmen Ezgi Büşra Çınar'ın yaptığı etkinlik, "Hemhal Ol'anlar" müzik grubunun verdiği mini konserle başladı.

Ödül töreninde konuşan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, kültür tanıtımı ve aktarımında sinemanın önemine dikkati çekerek, Türkiye'de sinema konusunda çok güzel bir heyecanın olduğunu söyledi.

Festivalin Onursal Başkanı ve Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık Türk Kızılay'ın vazifelerinden birinin de sanata ve sanatçıya destek olmak olduğunu söyledi.

Festival Direktörü Faysal Soysal bu yıl festivale 50 ülkeden 448 kısa filmle başvuru yapıldığını vurgulayarak, yarışma bölümünde 19, Kırk Yıllık Hatır bölümünde 13, Panorama bölümünde de 13 kısa film gösterdiklerini dile getirdi.

Anadolu Ajansının global iletişim ortağıBalkon FilmHacı Bektaş-ı Ve

Yorumlar