Medya ve Sinema-TV

Gordion’un Çobanları belgeseli VEKAM Özel Ödülü’nü aldı

33. Ankara Uluslararası Film Festivali’nde “Gordion’un Çobanları” VEKAM Özel Ödülü’nün Sahibi Oldu

Gordion’un Çobanları belgeseli VEKAM Özel Ödülü’nü aldı

33. Ankara Uluslararası Film Festivali kapsamında her yıl Koç Üniversitesi Vehbi Koç Ankara Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (VEKAM) iş birliğiyle gerçekleştirilen Ankara temalı belgesel ve kısa film yarışması sonuçlandı. “Ankara Hikâyesini Bekliyor” çağrısıyla düzenlediği belgesel ve kısa film yarışmasında bu yıl “Gordion’un Çobanları” adlı film VEKAM Özel Ödülü’ne layık görüldü. Ödül, 11 Kasım’da CerModern’de gerçekleştirilen 33. Ankara Uluslararası Film Festivali’nin kapanış töreninde VEKAM Direktörü Prof. Dr. Filiz Yenişehirlioğlu tarafından filmin yönetmeni Kadir Uluç’a takdim edildi. 

“Gordion’un Çobanları” belgeseli, tarihi 1200’lü yıllara uzanan antik kent Gordion'da, çobanlar ve sürülerinin hikâyesinden yola çıkarak, Friglerden günümüze bugün de devam eden tarım ve hayvancılığın geçmişle olan benzerliğinin izlerini sürüyor. Belgesel, Gordion’un müdavimleri çobanlar ve sürülerinin hikâyesini, Penn Museum Direktörü ve Kazı Başkanı Prof. Dr. Brian Rose ve Pensilvanya Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Ayşe Salzmann’ın anlatımlarıyla gözler önüne seriyor.

Ankara ve çevresi ile ilgili görsel işitsel belleğin zenginleştirilerek kent araştırmalarına katkıda bulunulmasına destek olmak amacıyla düzenlenen yarışmanın seçici kurulunda Prof. Dr. Billur Tekkök, belgesel yönetmeni Kerime Senyücel yer aldı.  

10 bin TL değerinde VEKAM Özel Ödülü’nün sahibi olan film ayrıca, VEKAM Kütüphanesi ve Arşivi’nde kaynak olarak akademik araştırmalara açılacak.

Yorumlar