Medya ve Sinema-TV

Dünya'yı düşünenlere özel bir belgesel

Activate: The Global Citizen Movement; Procter and Gamble, National Geographic ve Global Citizen işbirliği gerçekleştirildi.

Dünyayı düşünenlere özel bir belgesel

Procter and Gamble (P&G); sponsor olduğu Activate: The Global Citizen Movement (Aktifleş: Küresel Vatandaşlık Hareketi) belgeseliyle, su krizleri, kız çocuklarının eğitimi, yoksulluk gibi dünyanın önemli sorunlarını gündeme getiriyor.

Ülkemizde ilk bölümü 8 Eylül Pazar günü yayınlanan belgesel serisinde Hugh Jackman, Pharrell Williams ve Usher gibi dünyaca ünlü aktivistler de yer alıyor.

İnsanı ve çevreyi etkileyen sorunlara şirketlerin tepkisiz kalamayacağına, markaların da vatandaş olarak içinde bulunduğu topluma karşı sorumlulukları olduğuna inanan Procter and Gamble (P&G),bu kapsamda hayata geçirdiği projelere bir yenisini daha ekledi. Bu kapsamda P&G, Global Citizen ve National Geographic dünyanın ana problemlerine odaklanarak, Activate: The Global Citizen Movement isimli 6 bölümlük belgesel serisi hazırladı. Belgesel serisinin ilk bölümü ise ülkemizde 8 Eylül Pazar günü National Geographic’te yayınlandı.

172 ülkede ve 43 farklı dilde yayınlanacak

P&G, Global Citizen ve National Geographic’in global olarak hazırladığı ve dünyada 172 farklı ülkede 43 dilde yayınlanacak belgesel serisinin her bölümünde farklı bir konuya değiniliyor. Türkiye’de National Geographic tarafından yayınlanacak belgesel serisinin değindiği konular arasında ise dünyada yaşanan aşırı yoksulluğun ortadan kaldırılması, kefaletle serbest bırakılmanın sona erdirilmesi, kız çocuklarının önlerindeki eğitim bariyerinin kaldırılması, yerlerinden edilmek zorunda kalan çocukların eğitiminin finanse edilmesi, plastik kirliğinin bitirilmesi ve su kıtlığı sorununun sona ermesine yardım edilmesi gibi konular bulunuyor.

Belgeselde Hugh Jackman ve Pharrell Williams gibi ünlü isimler yer alıyor

Activate: The Global Citizen Movement belgeselinde birbirinden ünlü isimler bulunuyor. Başta Hugh Jackman ve Pharrell Williams olmak üzere Priyanka Chopra Jonas, Becky G, Usher, Common, Rachel Brosnahan, Gayle King, Bonang Matheba, Darren Criss and Uzo Aduba gibi dünyaca ünlü yıldızlar sesleriyle ve görüşleriyle projeye destek oluyor.

Her hafta yeni bir bölüm yayınlanacak

İlk bölümü 8 Eylül Pazar günü yayınlanan belgeselin diğer bölümleri ise birer hafta arayla, yani 15 Eylül, 22 Eylül, 29 Eylül, 6 Ekim ve 13 Ekim tarihlerinde saat 20:00’de National Geographic’te yayınlanacak.

Yorumlar