Sağlık

Yeterli miktarda su içmemek halsiz bırakır

Halsizliğiniz su kaybından olabilir! Vücuda yeterli sıvı alınıp alınmadığı idrar renginden anlayabilirsiniz.

Yeterli miktarda su içmemek halsiz bırakır

 'Sağlıklı beslenme kurallarını hayata geçirmek önemlidir. Yeterli yemek yemeye ve uzun süre aç kalmamaya özen göstermek gerekir Bütün besin gruplarından dengeli ve düzenli olarak yemek önemlidir” diyen Beslenme ve Diyet Uzmanı Renan Güneş yaz aylarında su kaybını önlemeye yönelik taviyelerde bulundu:

% 20 oranında su kaybı yaşam tehlikesi oluşturur

“Vücudumuzun ortalama %55-75 arası sudan oluşmaktadır. Bu kadar önemli bir bileşenin kaybının vücutta ağır etkisi olabilmektedir. Vücut ağırlığının %10 u kadar su kaybetmesi sonucunda dehidrasyon durumu oluşmakta ve halsizlik ve yorgunluğa neden olmaktadır. % 20 su kaybı durumunda ise yaşam tehlikesi oluşabilmektedir. Bunu önlemek için özellikle yaz aylarında en az 2-2.5 litre su içilmesi gerekmektedir. Ancak yapılan egzersize, kafeinli içecek tüketimine bağlı olarak su miktarı artış göstermektedir.

Yeterli su içip içmediğinizi idrar renginden anlayabilirsiniz

Yeterli sıvı alınıp alınmadığı idrar renginden kontrol edilebilir. İdrarın rengi açık sarı renk olmalı, idrar renginin koyu olması yeterli su içilmediğini göstermektedir.

Sıvı alımında bir diğer önemli nokta içilen diğer içeceklerin su yerine geçtiğini düşünme hatasıdır. Hiçbir içecek özellikle çay ve kahve su yerine geçmez,

Yazın sağlıklı beslenmenin 6 temel noktasıYaz sıcaklarında sağlıklı beslenmeyi ihmal etmemek için unutulması gereken 6 temel bilgi

 

Yorumlar