Sağlık

Vitrin hastalığının habercisi uzun süreli bacak ağrısı

Bacak atardamarlarının tıkanmasına bağlı olarak, yolda yürürken hatta zaman içinde dinlenme halinde bile kendini gösteren ağrılara dikkat.

Vitrin hastalığının habercisi uzun süreli bacak ağrısı

Bacaklardaki atardamarları etkileyen periferik damar hastalığı, tedavi edilmediğinde hayatı tehdit edecek kadar ciddi sorunlar yaratabileceğine dikkat çekiyor.

Türkiye’de 29 merkezde yürütülen CAREFUL çalışmasının sonuçlarına göre; 70 yaş üzerinde hastalığın görülme sıklığı yüzde 30’lara ulaşıyor.

Periferik damar hastalığının yaşın ilerlemesiyle birlikte artış gösterdiğine vurgu yapan Abdi İbrahim Otsuka Medikal Direktörlüğü, hastalığın sigara-alkol kullanımı, şeker hastalığı ve yağlı beslenme gibi durumlarda ortaya çıkabileceğini belirtiyor. 

Ağroyan bacak ve ayaklarında soğukluk ve solukluğa dikkat

Abdi İbrahim Otsuka Medikal Direktörlüğü, kısa mesafeli yürüyüşlerde bacaklarında ağrı hisseden, dinlenme sırasında dahi ağrı yaşayan, bacak ve ayaklarında soğukluk, solukluk gibi belirtileri olan kişilerin mutlaka bir kalp ve damar hastalıkları uzmanına görünmesini tavsiye ediyor.

Neden vitrin hastalığı deniliyor?

Yürürken bacağınızda,, spor yaparken ayaklarınızda ya da baldırlarınızda ağrı hissediyor, ağrı nedeniyle durma ihtiyacı hissediyor musunuz?

İnsanların sık sık durma ihtiyacı hissetmesi ve genellikle vitrin önlerinde mola vererek ağrının geçmesini beklemesi nedeniyle periferik damar hastalığı halk arasında  vitrin hastalığı olarak bilinmektedir.

Yorumlar