Sağlık

Sıcak havalarda migren ataklarından korunmak gerekiyor

Migreni olanların, sıcak havalarda dikkatli olması gerekiyor. Yaz aylarında hafif beslenerek bol su için. Egzersizler, bol su içimi, günlük rutinlerin dışına çıkmamak ilk alınabilecek tedbirler.

Sıcak havalarda migren ataklarından korunmak gerekiyor

Nöroloji Uzmanı Doç. Dr. Burcu Polat,  hava sıcaklığı yükseldiğinde alınacak basit önlemler ile migrenden korunmaya ve oluşacak atakların daha hafif şekilde atlatılmasına dair tavsiyelerde bulundu:

Şapkasız dışarı çıkmayın

Migreni olanların şapka ve güneş gözlüğü olmadan dışarı çıkmaması gerekir. Yaz aylarında hafif beslenerek bol su için. Sağlık durumunuza göre yapabileceğiniz egzersizler ve günlük rutinlerinizi korumak da migren ataklarını atlatmanıza katkıda bulunacaktır. Aşırı çay ve kahve içmekten de kaçının. Uyku düzeninize dikkat edin ve ani ısı değişimlerine maruz kalmayın.

Ağrıya katlanmaya çalışmayın, ağrı kesicilere sığınmayın

Migreni tedavi etmede ağrıya dayanmaya çalışmak, kişilerin yaşam kalitesini bozduğu gibi beyinlerinde de kalıcı kimyasal değişimlere yol açabilir. Aynı zamanda ağrı kesicileri sık ve uygun olmayan şekilde kullanmak de sağlığı olumsuz etkiler. 

Migren hastalığının teşhisi için muayene, kan tahlilleri ve beyin görüntüleme çalışmalarının istenebilir. Migrenlilerin yüzde 70'e yakınında alerjik üst solunum yolu problemleri görülür. Bu bazen sinüzite yol açar. Ancak bu iki sorun baş ağrısı konusunda uzman bir hekim tarafından kolaylıkla ayırt edilebilir. Doktorunuz teşhis için değil, başka nedenleri dışlamak için bazen ilave incelemeler isteyebilir. Migren teşhisini koyarken doktorunuz 296 ayrı baş ağrısı türü arasından karar vermek zorundadır.

Yorumlar