Sağlık

Hipertansiyonu engellemek için alınacak en iyi 7 önlem

Hipertansiyona karşı en iyi önlem şüphesiz sağlıklı beslenme ve spor. Yüksek tansiyondan korunmak için beslenmeye dikkat etmek geliyor.

Hipertansiyonu engellemek için alınacak en iyi 7 önlem
  1. Yüksek tansiyon riski yaşamamak için az yağlı beslenmeye dikkat edilmeli, hayvansal yağlar yerine kaliteli bitkisel yağ kullanmaya özen gösterilmeli.
  2. Beyaz un, makarna ve tatlı yiyecekler gibi basit karbonhidratlardan uzak durulmalı. 
  3. Kan şekeri seviyesini çok fazla etkilemeyen ve böylelikle vücut ağırlığını düşürmeye yardımcı olan tam tahıllı ürünler yenilmeli. 
  4. Çok fazla tuz da kan basıncını artırdığından, tuz bakımından zengin gıdalardan kaçınılmalı, beslenmede tuz oranı azaltılmalı. 
  5. Jambon, füme et veya kurutulmuş balık gibi işlenmiş veya tuzlanmış et ve balık ürünleri, sosis ve sosis ürünleri ile sodyum içeriği yüksek peynirler, poşetlerde hazır yemekler, konserve yiyecekler ve çorbalar, tuzlu atıştırmalıklar ve cipslerin yanı sıra tuzlu fındık ve patates kızartması gibi yiyeceklerden de uzak uzak durulmalı.
  6. Haftada yaklaşık üç kez 30 ila 45 dakikalık egzersiz, yürüyüş yapılmalı. 
  7. Sigaradan uzak durulmalı, alkol azaltılmalı, stres seviyesi düşürülmeli
Tansiyon düşüren şifalı ikili limon ve sarımsak Yüksek tansiyonun yükselmemesinde etkin rol oynayan diğer sebze ve meyveler ise; havuç, domates, kereviz, muz ve kayısı.
Baş ve ensedeki ağrılar yüksel tansiyonun ilk belirtileriNormal tansiyon nedir? Küçük tansiyon nedir? Büyük tansiyon nedir? Tansiyonun zararları nelerdir ve tansiyondan nasıl korunulabilir?

 


 

Yorumlar