Sağlık

Bağışıklıklığı güçlendirmek için limonlu maydanoz

Okulların açılması ile birlikte özellikle çocukların karşı karşıya kaldığı başta grip olmak üzere COVID-19, soğuk algınlığı gibi viral enfeksiyon hastalıklarından, alınacak birtakım basit önlemlerle korunmak mümkün.

Bağışıklıklığı güçlendirmek için limonlu maydanoz

Günlük alışkanlıklarda yapılacak değişikliklerle sağlıklı bir bağışıklık sistemine ulaşılabileceğini söyleyen  Atabay İlaç Medikal Direktörü Uzman Dr. Murat Yaycı, grip hastalığı ve diğer solunum yolu hastalıklarına karşı, bağışıklık sisteminin basit ve doğal yollarla güçlendirilebileceğine dikkat çekiyor.

İşte bağışıklık sistemini güçlendirmenin yolları: 

Her gece 7-8 saat kaliteli bir şekilde uyumak bağışıklık sistemi için büyük önem taşıyor. Biraz stres iyi bir şey, mücadeleye karşı vücudunuzu hazır duruma gelmesine yardımcı olur. Fakat stres uzun sürdüğünde, vücudun savunma sistemini zayıflatabilir.

Öte yandan antioksidan açısından zengin olan renkli meyve ve sebzeleri ne kadar fazla tüketirsek o kadar sağlıklı kalırız. Portakal, mandalina ve greyfurt çok iyi bir C vitamini kaynağı. Sebzelerden maydanoz, roka, yeşilbiber, tere, karnabahar, ıspanak iyi birer C vitamini kaynakları.

Maydanozun çiğ halde ve sapları ile birlikte 5-10 dal doğranmadan, koparılarak tüketilmesi günlük C vitamin ihtiyacımızın bir kısmını karşılar. Maydanoza limon da ekleyerek vitamin değerini artırabilirsiniz.

Hastalık sırasında su başta olmak üzere sıvı içimi çok önemli. Yeterli miktarda su içmek gerekir. Sıvı içimini artırmak için bitki çaylarını tercih etmelisiniz. Ihlamur, rezene, adaçayı, nane, zencefil, kuşburnu gibi gribe karşı destekleyici olan bitki çayları içebilirsiniz

Alkol ve sigaranın bağışıklık sistemini zayıflatan en önemli unsurlardan ikisi, mümk-ün olduğunca bu ikiliden uzak durulmalı.

Eller su ve sabun ile minimum 20 saniye yıkanmalı. Hareket etmek de çok önemli. Hareket, yalnızca savunma sistemini düzeltmekle kalmaz ayrıca osteoporoz, kalp hastalıkları ve bazı kanser tiplerine daha az yakalanırsınız”

İyi düşünceler de bizleri hastalıklardan korur. İyi düşünceler barındırırsanız, vücudunuzun savunma sistemi daha iyi çalışır. Kahkaha atarak gülmek, vücudunuzun savunma sistemine yardımcı olur

Yorumlar