Ruhsal

İyi bir liderde olması gereken 6 özellik

İyi liderler, olaylara ve insanlara yön verebilen ve ellerindeki gücü verimli kullanabilen insanlardır.

İyi bir liderde olması gereken 6 özellik

Güçlü bir lider yalnızca söylemleriyle değil, sergilediği davranışlar ve gerektiğinde fedakarlığı ile de öne çıkar.  İşte insanların örnek alıp, arkasından teredütsüz gidebileceği  bir liderde olması gereken 6 önemli özellik.

Cesur olması:  İyi bir lider için cesaret olmazsa olmaz özelliktir. Ancak cesaretini akıllıca kullanması ve gösteriş için kullamak yerine gerektiğinde kullanaması önemlidir.  liderin zor koşullarda cesaretini açıkça gösterebilmesi, yanındakilerin engelleri daha kolay aşmasını sağlar.

Geleceğe dair öngörüleri  ve planları olması: Liderlerin geleceğe dair vizyonunuzun olması ve bu vizyonun başkalarına da ilham vermesi gerekir. Zaman ilerledikçe liderin öngörülülerinde haklı olduğunun anlaşılması ona olan güveni artırır. 

Gerçekçi olması:  Hayallerini gerçekleştirme peşinde gerçeklerle bağını kopartmayan liderler daha başarılı olur. Onların söylemleri ile olguların örtüşmesi, çevresindekler üzerindeki güvenini perçinler.

Meraklı ve araştımacı ruha sahip olması:  Arkasından kitleleri sürükleyen  liderler, açık görüşlü, meraklı ve araştırmacıdır. Konuşmaktan ziyade dinlemeyi tercih eder ve bilginin peşine düşer. 

Vicdanlı, gerektiğinde acımasız, gerektiğinde merhametli olması:  Vicdan sahibi bir lider, gerektiği durumda sorumluluk almaktan çekinmeyecektir. Doğruyu yanlıştan ayırmak bir liderde olması gereken en önemli özelliklerden biridir.

Alçak gönüllü olması:  Mütevazılık bir liderde olması ve zamanla korunması gereken özelliklerin başında gelir.  İyi bir  lider zamanla çevresindekilerin övgüleri ile kibre kapılmak yerine sürekli kendisini muahsebeye çekerek, hatalarını kabul etmeyi ve onlardan ders almayı bilmelidir.

Yorumlar