müzik

Rock dünyasında 300 milyon dolarlık 'Öpücük' anlaşması

Adının Türkçe karşılığı Öpücük olan ABD'li müzik grubu Kiss'in marka adı, şarkıları ve yapay zeka üretimi parçalarının telif hakları yaklaşık 300 milyon dolara satın aldı.

Rock dünyasında 300 milyon dolarlık Öpücük anlaşması

İsveçli Pophouse Entertainment Group firması,  Dünyaca ünlü ABD'li rock grubu Kiss'in marka adını, şarkılarını ve telif haklarını yaklaşık 300 milyon dolara satın aldı. 

Dünyaca ünlü ABD'li rock grubu Kiss, yaklaşık 300 milyon dolar değerindeki anlaşmayla grubun marka adı, şarkıları ve telif haklarını İsveçli Pophouse Entertainment Group adlı firmaya sattı.

Kiss Solisti Gene Simmons: Devretme demeyelim, işbirliği diyelim!

Kiss'in solisti ve basçısı Gene Simmons, 300 miyon dolar olduğu belirtilen anlaşmanın tam değerini dile getirmeden, "(Telif haklarını) 'Devretme' sözünden hoşlanmıyorum, yaptığımız tam bir işbirliği." ifadesini kullandı.

Simmons, "Özellikle Paul Stanley ve ben gruba bağlı kalacağız. Kiss bizim bebeğimiz. Fakat Kiss olarak tekrar turneye çıkmayacağız" şeklinde konuştu.

Pophouse CEO'su Per Sundin: Kiss'i yeni nesillere tanıtmayı hedefle
Pophouse Üst Yöneticisi (CEO) Per Sundin ise 1973'te kurulan ve güncel kadrosu Paul Stanley, Gene Simmons, Tommy Thayer ve Eric Singer'dan oluşan grubun marka adı, şarkıları ve telif haklarını satın alan firmasının Kiss'i yeni nesillere tanıtmayı hedeflediğini ifade etti.

Sundin, Kiss hakkında hazırlanacak biyografi ve belgesellerin yanı sıra "dijital avatar" teknolojisini kullanılarak 2027'de bir Kuzey Amerika turnesi planladıklarını kaydetti.

Kiss'in Aralık 2023'te New York'un ünlü Madison Square Garden salonunda düzenlenen veda turnesinin son gecesinde kapanış Pophouse Entertainment Group işbirliğiyle oluşturulan "dijital Kiss avatarlarıyla" yapılmıştı.

Kiss'in yapay zeka teknolojisiyle oluşturulmuş yeni yapımları da satılabilecek!
Dijital avatar teknolojisi, George Lucas'ın özel efekt firması "Industrial Light & Magic" ve Pophouse ortaklığıyla oluşturulmuştu.

Pophouse Entertainment Group, satın alınan telif hakları kapsamında Kiss'in yapay zeka teknolojisiyle oluşturulmuş yeni yapımlarını satışa sunabilecek.

Yorumlar