Kültür Sanat

Zeytinburnu Fotoğraf Yarışması ödül töreni yapıldı

13. Zeytinburnu Fotoğraf Yarışması'nın ödül töreni Zeytinburnu Kültür Sanat’ta düzenlendi.

Zeytinburnu Fotoğraf Yarışması ödül töreni yapıldı

Serbest kategoride 252 fotoğrafçının 800 fotoğrafla ve fotoöykü kategorisinde 81 fotoğrafçının 1400 fotoğrafla katıldığı yarışmanın ödül töreni 9 Aralık Cumartesi günü saat 14.00’te Zeytinburnu Kültür Sanat’ta yapıldı.

Törene, Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, ve Zeytinburnu Kaymakamı Adem Uslu da katıldı.

Törende konuşan Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, “İki nedenle çok önemli buluyorum fotoğraf yarışmasını; birincisi Zeytinburnumuzun yıllar içindeki değişimini gelecek yıllarda geriye dönüp bakanlar sadece bu fotoğraf yarışması üzerinden bile okuyabilecekler, nelerin değiştiğini. 10. yıl tamamlanınca 10. Yıl Sergisi’nden bunu anladık. Bazıları şimdi Zeytinburnu’nda olmayan, bazı yeni girenlerin tamamının fotoğraf yarışmalarına girdiğini memnuniyetle gördük. Bugün de sergide gerçekten Zeytinburnu’nun fotoğrafı çekilmiş. İkinci sebep de, ikinci güçlü sebep daha çok sebep tabii ki sayılabilir, bir fotoğraf sanatçısı gözünden Zeytinburnu nasıl görünüyor, bunu görmek bizim açımızdan gerçekten şaşırtıcı. Birçok eserin başka bir bakış açısıyla fotoğrafını görmek bizi zenginleştiriyor, geliştiriyor, güzelleştiriyor. Bunun dışında elbette, burada sadece başvuranlar açısından değil biraz önce arkadaşımız söyledi, 330’u aşkın fotoğraf sanatçısı yarışmamıza ilgi göstermiş, onların da hafızalarında kayıtlarında, kişisel portfölyolarında bu Zeytinburnu yer alacak. O bakımdan 13. Fotoğraf Yarışmasının ödül töreninde sizlerle birlikte olmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum.” sözleri ile yarışmaya dair düşüncelerini aktardı.

Ödül törenine katılan Zeytinburnu Kaymakamı Adem Uslu ise yarışma hakkında düşüncelerini şu sözlerle paylaştı, “Bir ilçenin, bir şehrin geleneklerinin olması, birtakım etkinliklerin on üçüncüsünü gerçekleştiriyor olabilmesi hakikaten o ilçe için, o ilçenin kent kimliği açısından son derece önemli, son derece kıymetli ve son derece değerli. Biz, on üç yıl önce başlatılan bir sürecin on üçüncü yılında, on üçüncü halkasında biraz önce sergi açılışından sonra birbirinden çok değerli, çok kıymetli, gerçekten emek verilmiş, zaman harcanmış, uğraşılmış ve elbette bir sanatçı ruhuyla, orada elde edilen bakış açısıyla ortaya konulmuş olan eserleri hakikaten büyük bir beğeniyle gezdik, gördük ve böyle bir resim sergisinin ve devamında da bu yarışmaya katılan resimlerin katalog halinde kitaplaştırılmış olmasından da ayrıca çok büyük mutluluk duyduk. İlçemiz açısından da büyük bir kazanç ve kazanım olarak bunu değerlendiriyoruz.”

Yarışmada ödül alan isimler ise şu şekilde sıralandı:

SERBEST KATEGORİDE

Sergileme Ödülü: Ahmet Fatih Dönmez, Arif Hüdaverdi Yaman, Aydın Erel, Aydın Sertbaş, Aytül Akbaş, Birgül Bal, Burak Türk, Caner Başer, Çağrı İşbilir, Ercan Üç, Hüseyin Karahan, Deniz Kalaycı, Murat Bakmaz, Mutlu Taşpınar, Neşe Arı, Nuri Çoban, Ömer Balıksırtı, Rıdvan Süslü, Sare Kural, Sevilay Yurtsever, Sezai Özaltın, Tayyip Başak, Uğur Çimen, Volkan Karagüllüoğlu, Yahya Engin.

Mansiyon Ödülü: Emrah Ildız, Furkan Balkan, Deniz Kalaycı, Serkan Çolak, Serkan Ayvaz.

Zeytinburnu Belediyesi Özel Ödülü: Arif Hüdaverdi Yaman

Üçüncülük Ödülü: Kemal Türk

İkincilik Ödülü: Fatih Balaman

Birincilik Ödülü: Ahmet Öner

FOTOÖYKÜ KATEGORİSİNDE

Sergileme Ödülü: Ahmet Öner, Aydın Erel, Aykut Kulaoğlu, Çağrı İşbilir, Fatih Balaban, İsmet Tanyeli, Deniz Kalaycı, Kemal Türk, Nükhet Uluç, Nurettin Boydak, Nuri Çoban, Okan Özdemir, Ömer Şahin, Sebahattin Özveren, Serap İkiyek, Sezai Özaltın, Şebnem Coşkun, Uğur Çimen.

Mansiyon ödülü: Ahmet Öner, İsmet Tanyeli, Nuri Çoban, Sebahattin Özveren, Şebnem Coşkun.

Zeytinburnu Belediyesi Özel Ödülü: Kemal Türk

Üçüncülük Ödülü: Aykut Kulaoğlu

İkincilik Ödülü: Nurten Öztürk

Birincilik Ödülü: Sebahattin Özveren

Yorumlar