Kültür Sanat

Ünlü Halk Müziği Sanatçısı Şakir Öner Günhan vefat etti

Türk Halk Müziğinin ünlü seslerinden sanatçı Şakir Öner Günhan

Ünlü Halk Müziği Sanatçısı Şakir Öner Günhan vefat etti

Türk Halk Müziğinin sevilen sanatçısı Şakir Öner Günhan (82)  tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.  1942'de 2Mudanya'da doğan Günhan baba tarfından  Yozgatlı, anne tarafından ise Erzurumludur.

Özellikle televizyonun tek kanal olduğu 70’li yıllarda TRT ekranlarından tüm Türkiye’nin tanıdığı ve sevdiği sanatçı ile özdeşlermi türküler şunlar:

Bodrum Hakimi, Kara Kaşlı Yar, Zühtü, Çiçekler Ekiliyor, Atlı Geliyor Atlı, Bağa Girdim Bağ Budanmış

Sempatik harekertleri, sürekli gülen yüzü, içi parlayan gözleri ile sevilen sanatçının ardında ünlü sanatçı Sümez Ezgü soyal medya hesabından bir anısını anlatarak acı haberi duyurdu. Ezgü’nün mesajı ve anısı şöyle:

“Ahh yüreğim yandı:-( Şakir Abi vefat etmiş... Nur içinde olsun... Benim için çok değerli ve özeldi. Halk müziğinin şehirlerde de sevilmesinde en önde katkısı olan sanatçı ağabeyilerimizdendi. Ankara Radyosu'na girdiğim zaman ilk arabamın parasını senetsiz sepetsiz gönderdi. Ben de söz verdiğim tarihten önce sanatçı ağabeyim Şahin Gültekin ile elden göndermiştim. Şahin Abi yahu Şakir bu nasıl iş sen senetsiz para gönderiyorsun, Sümer benim elime bu kadar parayı verip sana gönderiyor deyince, bu aramızdaki güven meselesi işte demiş. Bu konuyu en son telefonda konuştuk hatırladık, çok mutlu oldu ve ağladı... Bu son konuşmamız olmuş meğer..

Halk müziğimize verdiğin katkı ve güzellikler için teşekkürler değerli ağabeyim. NUR İÇİNDE OL”

NHaber.nl

Yorumlar