Kültür Sanat

Sanatçılar deprem bölgesine yardım için Sanatla Dayanışma Platformu kurdu

Sanat eserleri yardım için hazırlandı, müzayedeler deprem mağdurları için yapılacak. Depremzedeler için seferber olan ressamlar ve hat sanatçıları, eserlerini sosyal medya üzerinden deprem bağış makbuzu karşılığında satıyor.

Sanatçılar deprem bölgesine yardım için Sanatla Dayanışma Platformu kurdu

Sanat dünyası da deprem mağdurları için seferber oluyor. Pek çok sanatçı, yardım kuruluşlarına bağış yapıp makbuzunu sunanlara eserlerini veriyor. Bazı müzayedelerde ise “gong” sesi depremzedeler için çalıyor…

Sanatçılar deprem bölgesine yardım için “Sanatla Dayanışma Platformu”nu kurdu. Platformda gönüllü birçok sanatçının eseri, bağış karşılığında satışa sunuldu.

Eserlerini yardım makbuzu karşılığında sosyal medyada satan sanatçılar da var. Rus ressam Irina Lang, “Veçer-Akşam” adlı tablosunu depremzedeler için satışa sundu. Suluboya sanatçısı Rukiye Garip ve ressam Renan Ertosun, geliri depremzedelere bağışlamak üzere eserlerini satışa çıkardı. İstanbul’daki Kapudag Gallery de sergilenen eserlerinden bazılarını bağış karşılığında satıyor. Fov Art Sanat Galerisi ise bağış için 200 eseri satmaya hazırlanıyor.

Hat ve tezhip sanatçıları da eserlerini satarak yardım kampanyalarına iştirak ediyor. Ali Hüsrevoğlu ve Sevban Esra Sarı gibi sanatçıların çalışmaları Klasik Gallery’de bağış için satılıyor. Usta hat sanatçısı Mahmut Şahin ise geliri depremzedelere ulaştırılmak üzere “Sanat Eserleri Mezatı” düzenliyor. Şahin, müzehhip, hattat ve ebrucu arkadaşlarına yapılacak müzayede için 14 Şubat’a kadar eser göndermeleri çağrısında bulundu.

Geleneksel Sanatlar Derneği ve Lale Yayıncılık tarafından yayımlanmış eserlerin satış gelirini AFAD’a hibe edeceğini duyurdu.

Yurt dışındaki sanat kurumları da deprem yardımlarına katılıyor. Art Dubai, mart ayında yapılacak faaliyetin online bilet gelirinin %50’sini Türkiye ve Suriye’deki deprem yardımlarını desteklemek için bağışlayacağını ilan etti. İngiltere merkezli platform Open Space Contemporary, felaketin ardından online satış düzenledi.

Müzayede evleri de yardım kampanyalarına dâhil oldu. Gala Müzayede Evi de deprem dayanışma müzayedesi düzenleyerek, gelirini bir derneğe bağışladı. Cahide Müzayede’de eserleri yer alan birçok sanatçı, eserlerinin gelirini deprem bölgesine aktarmak üzere satışa çıkardı. Phebus Müzayede Evi ise 15 Şubat’ta yapacağı “Nadir” müzayedesinin bütün gelirini depremzedelere bağışlayacağını açıkladı.

Murat Öztekin - turkiyegazetesi.com.tr

Yorumlar