Kültür Sanat

Oscar Ödülleri normal törenle verilecek

Koronavirüs salgını dolayısıyla sanal ortamdan yayınlanması gündeme gelen 2021 Akademi Ödüllerinin geleneksel törenle sahiplerini bulacak.

Oscar Ödülleri normal törenle verilecek

25 Nisan 2021’de düzenlenecek 93. Oscar Ödülleri töreni davetlilerin katılımıyla gerçekleşecek.

Oscar Ödülleri'ni belirleyen Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi, corona virüs salgını nedeniyle gelecek yılın törenini 28 Şubat’tan 25 Nisan'a ertelemişti. Merak edilen, bu yıl yapılan pek çok ödül töreni gibi Oscar'ın da seyircisiz ve sanal ortamda düzenlenip düzenlenmeyeceğiydi.

Ancak Akademi tarafından yapılan son açıklama, pandemi şartlarına rağmen törenin fiziki olarak gerçekleşeceğini gösterdi. Ancak Akademi yetkilileri kısa süre önce, törenin düzenlendiği Los Angeles'taki Dolby Tiyatrosu'nu ziyaret ederek, töreni ne şekilde gerçekleştirebilecekleri konusunda farklı alternatifleri değerlendirdiler. 3400 kişilik Dolby Tiyatrosu'nda gelecek yılki tören sırasında kaç kişinin bulunacağı hala belirsizliğini koruyor.

Oscar töreninin tarihinin ertelenmesiyle Oscar için değerlendirmeye alınacak filmlerin ilk gösterimini gerçekleştireceği tarih de ileri alınmıştı. 

1 Ocak 2020-28 Şubat 2021 tarihleri arasında gösterime giren ya da dijital platformlarda yayınlanan filmlerin Oscar için değerlendirmeye alınacağı açıklanmıştı. 

DİĞER ÖDÜL TÖRENLERİ UZAKTAN KATILIMLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Eylül ayında düzenlenen, sunuculuğunu Jimmy Kimmel’ın yaptığı Emmy ödül töreni, başta Kimmel olmak üzere bazı kişilerin salonda olduğu, ancak konukların büyük bölümünün online olarak törene katıldığı hibrit bir formatta gerçekleşmişti. MTV Müzik Ödülleri, Amerikan Müzik Ödülleri törenleri de benzer yöntemle düzenlenmişti. 

Yorumlar