Kültür Sanat

MGD, Altın Objektif Basın Meslek Ödüllerini kazananları açıkladı

Medya dünyasının ödüllendirildiği 25. Altın Objektif Basın Meslek Ödülleri'nin kazananları belli oldu.

MGD, Altın Objektif Basın Meslek Ödüllerini kazananları açıkladı

Magazin Gazetecileri Derneğince (MGD) bu yıl 25'incisi düzenlenen Altın Objektif Basın Meslek Ödülleri'nin kazananları belli oldu.

CVK Park Bosphorus Otel'deki basın toplantısında bu yılın kazananlarını MGD Yönetim Kurulu Başkanı Okan Sarıkaya açıkladı.

Okan Sarıkaya, toplantıda yaptığı konuşmada, bu yıl 25'incisini düzenlemekten dolayı heyecanlı ve gururlu olduklarına dikkati çekerek, sürdürülebilirlik açısından çok önemli bir mesafe kat ettiklerini söyledi.

Pandemiden dolayı geçen sene ödül veremediklerini hatırlatan Sarıkaya, "Bu yıl her iki yıla ait ödülleri açıklayacağız. Bundan sonraki ödüllerde meslektaşlarımıza katkı sağlayacak bir şeyler verebilmek istiyoruz. Manevi değeri çok yüksek bir şeyin yanı sıra maddi olarak da bir şeyler yapabilmenin gayretindeyiz." ifadelerini kullandı.

Yılın Fotoğrafları ödüllerini alanlar

"Yılın Fotoğrafları" kategorisinde Hakan Kıraslan, Umut Ünver, Recep Aslan, Doğan Savaş, ve Deniz Boy ödül alırken, "Yılın Haberi" kategorisinde ise ödülleri İsmail Bayrak, Sercan Kısmet, İlker Gezici, Ömer Karahan, Hakan Uç, Yusuf İzel ve Erçin Dağ Eysen kazandı.

Yılın Röportajları ödüllerini alanlar

Yılın Röportajları kategorisinde Anadolu Ajansı muhabiri Dilek Dallıağ, "Türker İnanoğlu: Siyah beyaz filmleri izleyip hüngür hüngür ağlıyorum" başlıklı haberiyle ödüle layık görülürken, ödül alan diğer isimler, Barbaros Tapan, Ömür Sabuncuoğlu, Uğur Tapan ve Merve Yurtyapan oldu.

Yılın Haberi ödülü paylaşıldı

Kanal D, Show TV ve TV100 kanalları "Yılın Magazin Görüntüsü" ödülünü, Hüseyin Altun, Eren Güler ve Nuri Altuntaş TV'de "Yılın Haberi" ödülünü paylaşırken, "Yılın İnternet Haberi" ödülünü Hakan Yağcı, Onur Aydın, Tolga Aslan ve Akif Yaman aldı.

Gözler Basın Meslek Onur Ödülleri'nde

Basın Meslek Onur Ödülleri ise 27 Eylül Pazartesi düzenlenecek 25. Altın Objektif ödül töreninde açıklanacak.

Yorumlar