Kültür Sanat

Hayati Sır: Hibrit tohumlar çocukların fıtri tabiatını bozuyor

Çokçocuk Kitap kitap projesi iyilik hareketi projesini hayata geçiren yazar Hayati Sır, "Anneler kendil çocuklarına sağlıklı, fıtri gıda yapmıyor. Yani çocuklar zor durumda" dedi.

Hayati Sır: Hibrit tohumlar çocukların fıtri tabiatını bozuyor

Hayykitap yayınlarıca "Herkesin iyiliği için" sloganıyla hayata geçirilen Çokçocuk Kitap projesinde, yazar Hayati Sır "Kelimelerin Hayalcisi", klinik psikolog Mehmet Teber "Sanoc", yazar Funda Uçuk Er "Kerem ve Neşeli Tohumları", gıda mühendisi ve yazar Erkan Akay "Kahramanlar Ne Yer?", fitoterapi uzmanı Dr. Ümit Aktaş ise "Ümitli Bir Gelecek" kitabını çocuklar için kaleme aldı.

Bugüne kadar 20 kitaba imza atan proje sahibi Hayati Sır ebeveynlerin çok küçük yaştaki çocuklara cep telefonu verdiğini belirterek, yeni neslin telefon bağımlısı haline geldiğini söyledi.

Sır, cep telefonlarının elektromanyetik bakımdan çok riskli bir materyal olduğuna işaret ederek, "Elektromanyetik alanlara baktığınız zaman işin içinden çıkamazsınız. Hipnoz gibi sizi içine çeker. Cep telefonu kullanan çocukların beyninde küçülme var. Bir anne ile baba, çocuğuna bu zararı nasıl verebiliyor? Cep telefonu bağımlılığı hayali öldürür. Çocukların elinden hayali alıyorlar. İnsan biraz da hayalden ibaret. Hayal kurmayan bir çocuk maddeleşir." dedi.

Yeni nesilde gıda bağımlılığı da olduğunu vurgulayan Sır, "Çocuklara ne kadar abur cubur, katkı maddeli şekerleme varsa yediriyorlar. Anneler kendi çocuklarına sağlıklı, fıtri gıda yapmıyor. Yani çocuklar zor durumda." ifadelerini kullandı.

Yazar Sır, dijital bağımlılıkta cep telefonu oyunlarının büyük bir unsur olduğuna dikkati çekerek, şunları aktardı:

"Oyun piyasasının cirosu 350 milyar dolar. Dünyadaki 3,5 milyar insan, Türkiye'de de 44 milyon kişi bilgisayar oyunu oynuyor. Bilgisayar oyunu dediğinizin içinde 4 katman daha var. Sizi şiddete alıştırıyor. Bu elektromanyetik alan, çocuklarda negatif varoluşun kapısını açıyor. Halbuki çocuk gökyüzüne, ağaçlara, sulara bakmalı, hayvanları sevmeli. İşte bu yüzden 'Bir şey yapmamız lazım.' dedik. Çünkü anne, babalar artık yeterli olmuyor. Ekonomik sıkıntılar, başka zorluklar var. Bu anlamda biz Türkiye'nin en çok satan yazarları olarak yeni bir hareket başlatalım ve çocuklara kitap yazalım istedik."

Çocuklar için dijitalleşmeden uzak, hayal kurmalarını sağlayacak macera dolu bir hikayenin yer aldığı "Kelimelerin Hayalcisi" kitabını kaleme alan Sır, hayatın gerçeklerini çocuklara anlatmak isteyen tüm yazarlara projeye katkı sunmaları çağrısında bulundu.

Hayati Sır, vicdanlı herkesin önceliğinin çocuklar olması gerektiğinin altını çizerek, çocukları dijital girdaptan çıkartmak için uygulamalar yapılması gerektiği bilgisini paylaştı.

Dijital sürüklenmeden dolayı çocukların çoğunun artık mutsuz olduğunu vurgulayan Sır, şunları kaydetti:

"Çocukların yediği hibrit tohumlardan yetiştirilen ürünler, bütün fıtri tabiatlarını bozuyor. Küresel bir yapı, yeryüzünü, insan neslini, çocukların sağlığını bozmak istiyor ve onların geleceğini yok ediyor. Bütün bunları anlatmak için tüm yazarlar bence cepheye gelsin. Artık pasif iyilik bitti. Aktif iyilik zamanı. Pasif dua da bitti, fiili dua gerekiyor. Çocuklar doğduklarında inanın ki bizden daha bilgililer. Çünkü zihinleri temiz. Biz eğitim sistemiyle bu zihni örtüyoruz ve yanlış yönlendiriyoruz. Çocukları masum bırakalım. Yani zihnini kirlettiğimiz gibi aynı zamanda bedeni de kirletiyoruz. Çocuklara verilen hormonlar yüzünden neler oluyor. Bütün bunları görenlerin, yönetenlerin bir tedbir alması lazım. Şu an çocuklar çok zor durumda. İşte bu yüzden İyilik Hareketi sadece kitapla sınırlı kalmayacak. Bununla ilgili çok daha farklı faaliyetler yapacağız. Ama katılım istiyoruz."

Sır, Türkiye'nin farklı illerinde "ÇokÇocuk Kitap" yazarlarıyla imza günleri düzenleyeceklerini ve konferanslar vereceklerini de sözlerine ekleyerek, "Bu mücadelede sonuna kadar umutluyuz. Bizim yüreğimiz güçlü. İyiler kazanacak." ifadelerini kullandı.

Yorumlar