Kültür Sanat

Göç Filmleri Festivali de bu sene online

Uluslararası Göç Filmleri Festivali 14-21 Haziran tarihleri arasında sanal ortam üzerinden gerçekleştirilecek.

Göç Filmleri Festivali de bu sene online

 T.C. Cumhurbaşkanlığı himayelerinde İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü’nünce  düzenlenen Gaziantep’te gerçekleştirilmesi planlanan ancak dünyayı etkisi altına alan salgın sebebiyle ertelenen ’Uluslararası Göç Filmleri Festivali Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın da katkısı ile  14-21 Haziran tarihleri arasında izleyicilerin karşısında olacak 

50’yi Aşkın Film Görülebilinecek

Göç ve medeniyet temalı 50’den fazla filmin gösterileceği festival; yerli ve yabancı yüzlerce sinemacı, basın mensubu, sivil toplum kuruluşlarından katılımcılar ile akademisyenleri ağırlayacak. İnsanlığın ortak kaderi göç olgusunun medeniyete katkılarının da ele alınacağı festivalde film gösterimleri normal bir festivaldeki gibi, takvimi önceden açıklanacak şekilde gerçekleşecek.

Masterclass Etkinlikleri ve Sergiler

Sınırlı sayıda kişinin katılabileceği; yönetmen ve oyuncunun deneyimlerini aktaracağı özel Masterclass etkinlikleri çerçevesinde atölyeler ve  paneller düzenlenecek. Festival kapsamında herkesin ziyaret edebileceği özel içerikli yeni nesil sergiler hazırlandı. Bir kısmı göç, bir kısmı da dünyanın tarihi yerleri olacak özel sergileri VR gözlüklerle gezebilme imkânı da olacak. Festival konserleri ise sahne konseri gerçekliğinde, Youtube üzerinden canlı olarak yayınlanacak. 

Toplam Ödüll 26 Bin Avro

Dünyada ve Türkiye’de son beş yılda önemli festivallerde ödüle layık görülmüş filmler; Uluslararası Uzun Metraj ve Uluslararası Kısa Metraj olmak üzere iki kategoride yarışacak. Yarışma sonucunda; ‘En İyi Uzun Metraj Film’ 15 bin Avro, En İyi Kısa Metraj Film’ ile ‘İlham Verici Senaryo’ 5 bin Avro para ödülünün sahibi olacak. Ayrıca, Aynı Gemi- Same Boat adıyla düzenlenecek bir başka kısa metraj film yarışmasında da yine birinciye bin Avro ödül verilecek.

Festivalin Amaçları

2011 yılından bu yana maruz kaldıkları insanlık dışı koşullar sebebiyle doğduğu toprakları terk etmek zorunda kalan milyonlarca göçmene kucak açan Türkiye’nin evsahipliğinde düzenlenen festival, insanlığın gündeminden hiç düşmeyen göç olgusuna ayna tutmayı hedefliyor.

Uluslararası Göç Filmleri Festivali, göçlerin tarih boyu tüm milletlerin yaşadığı ortak bir hikaye olduğuna vurgu yapmayı ve bu konuda farkındalık yaratmayı hedefliyor. Sinema aracılığıyla göçlerin tarih boyu toplumlara katkılarını gündeme getirmeyi amaçlayan ‘’Uluslararası Göç Filmleri Festivali’’ ağırlıklı olarak göç, göçmenler, göçün toplumlar arası kültürel etkileri, medeniyete katkıları ve insanların adaptasyon süreçlerine ilişkin değişim konularını irdeleyen filmlere ve bunları işleyen yönetmenlere odaklanıyor.

Site Linki:  www.migrationff.com

Sosyal Medya Hesapları:

https://twitter.com/migrationff/

https://www.facebook.com/migrationff/

https://www.instagram.com/migrationff/

https://www.youtube.com/migrationff

Yorumlar