Kültür Sanat

Bach ve Itri aynı sahnede icra edildi

Şişli Belediyesi ‘Salı Resitalleri’nde ‘Bach’tan Itri’ye’ dinletisinde, Doğu ve Batı medeniyetlerinin en güçlü temsilcilerinin eserlerini aynı sahnede buluştu.

Bach ve Itri aynı sahnede icra edildi

Şişli Belediyesi'nin düzenlediği ‘Salı Resitalleri’ kapsamında 22 Kasım akşamı Cemil Candaş Kent Kültür Merkezi, özel bir konsere ev sahipliği yaptı. Doğu ve Batı müziğinin iki güçlü temsilcisi; Bach ve Itri’nin yaşamları ve eserleri, muhteşem bir konserle müzikseverlerle buluştu.

Salı Resitalleri’nin sanat yönetmeni Serhan Bali, bu özel müzik gecesini şöyle tanımladı: “Buhurizade Mustafa Itri (1640-1711), Johann Sebastian Bach’tan (1685-1750) kırk yıl kadar önce doğdu ve 40 yıl kadar önce öldü, ancak bu iki büyük insan 25 yıllık süre zarfında iki ayrı medeniyetin kültür kutupları olarak dünyamızı ortaklaşa şereflendirdiler. Kozmopolit İstanbul’umuzun en kozmopolit ilçesi olan Şişli’de, insanlığın ortak mirası olan Bach ve Itri’nin eserlerini buluşturduğumuz bu gecede, müziğin tüm sınırları aşan manevi gücüne ve farklı medeniyetlerden gelen insanların birbirlerini anlayabilecekleri yegâne dil olduğu gerçeğine bir kez daha tanıklık ettik.”

Konserde müzisyenler Hakan Dedeler (tanbur), Eyüpcan Açıkpazu (ney), Ayşenur Ayyıldız Haksoy (soprano), Gülşah Erol (viyolonsel), Hande Önder (piyano), Serhan Bali (anlatıcı, bariton), dinleyicileri; Bach ve Itri'nin dünyalarına götürdüler.

Klasik müzik yazarı ve programcısı Serhan Bali’nin sanat yönetmenliğinde 2022 -2023 sezonu boyunca her ayın iki salı akşamı düzenlenecek olan Salı Resitalleri’nde ülkemizin seçkin müzisyenleri yerli ve yabancı bestecilerin klasik müzik eserlerinin yanı sıra, farklı müzik türlerinde bu topraklarda yüzyıllar boyu üretilen zengin birikimi de sahneye taşıyacak.

Yorumlar