Kültür Sanat

Ana Prvacki, Gate 27 Yeniköy'ün şanslı sanatçı konuğu oldu

Berlin’de yaşayan kavramsal sanat ve enstalasyon sanatçısı Ana Prvacki Gate 27 Yeniköy’de 1 ay boyunca ağırlanacak konuk sanatçı olmaya hak kazandı.

Ana Prvacki, Gate 27 Yeniköyün şanslı sanatçı konuğu oldu

Disiplinler arası etkileşimi hedefleyen uluslararası konuk sanatçı programı Gate 27, A.B.D’nin konuk sanatçı programlarına öncülük eden Residency Unlimited ile  işbirliği yaptı ve iki oluşum konuk sanatçı programı çekilişi gerçekleştirdi.

Hem Residency Unlimited programına üye hem de bağımsız sanatçılar ve sanatçı sponsorları özel çekilişe katılabilmek için bilet aldılar.

New York’da Residency Unlimited kurucu ortağı ve Direktörü Nathalie Anglès ve Gate 27 Kurucusu Melisa Tapan’ın katılımı ile gerçekleşen konuk sanatçı programı çekilişini kazanan isim, Berlin’de yaşayan kavramsal sanat ve enstalasyon sanatçısı Ana Prvacki oldu.

Gate 27 Yeniköy’de 1 ay boyunca konuk sanatçı programına katılma hakkına sahip olan Ana Prvacki, İstanbul'da konaklama, üretim ve araştırma yapma ve kentin dinamik çağdaş sanat ortamını ve zanaatını keşfetme fırsatı bulacak.  Program bitiminde sanatçı çalışmalarının çıktılarını halka açık bir etkinlikte izleyici ile paylaşacak.

Ana Prvacki mimari, güzel sanatlar ve arıcılık alanındaki eğitim geçmişi ile birlikte sanat pratiği olarak müzik, tiyatro, suluboya, video, performans ve karma gerçeklik gibi disiplinlerarası bir yol izliyor. Deneysel yaklaşımı, günlük yaşamın zorlukları için yaratıcı araçlar yaratmayı amaçlayan bir stratejide bilimsel araştırma, davranışsal çalışma ve duygusal etkiyi içeriyor. Prvacki çevreye duyarlı bir sanatsal yaklaşım sunuyor. 

Gate 27, Melisa Tapan tarafından farklı pratiklerin araştırma ve üretim süreçlerini desteklemek ve disiplinler arası etkileşime zemin yaratmak amacıyla 2019’da kurulan; sanatçı, araştırmacı ve akademisyenleri, ekoloji, sürdürülebilirlik, erişilebilirlik ve yerel yaratıcı ağlar etrafında bir diyalog kurmaya davet eden, kamusal programlar ve etkinliklerle yeni iş birliklerinin oluşmasını teşvik eden,  uluslararası konuk sanatçı programıdır

Gate 27, katılımcılara fikirlerini üretime dönüştürebilecekleri sakin bir çalışma ortamı ve atölye ortamı sağlıyor; araştırmalarını derinleştirebilmeleri için çeşitli kaynaklara ve kişilere ulaşmalarında kolaylaştırıcı rol üstleniyor. Katılımcılar, programda daha önce konuk olmuş sanatçı ve araştırmacılardan oluşan geniş ve devamlı büyüyen bir iletişim ağının parçası olurlar.

Gate 27 Danışma Kurulu; Beral Madra, Dr. Nazan Ölçer, Assoc. Prof. Selçuk Artut ve Prof. Dr. Ahu Antmen’den oluşuyor. Gate 27, sanatçıları ve araştırmacıları İstanbul ve Ayvalık’taki konuk evlerinde ağırlıyor. Program hakkında ayrıntılı bilgi; www.gate-27.com sitenden edinilebilir.

Yorumlar