Hristiyanlık

Papa Francesco sokaklarda dolaşmayı özlemiş

Papa Francesco, görevin en zor yanının sokaklarda dolaşamamak olduğunu söyledi.

Papa Francesco sokaklarda dolaşmayı özlemiş

Bugün 86. doğum gününü kutlayan Papa Francesco, İspanyol ABC gazetesine verdiği söyleşide bu görevin zorluklarından yaşlanmaya, memleketi Arjantin’den insanlarla ilişkilerine kadar birçok konuda açıklamalar yaptı. Tamamı yarın yayımlanacak olan söyleşide, ‘’Papa olmanın en zor yanı nedir?’’ sorusuna şöyle yanıt verdi: ‘’Sokaklarda dolaşamamak, dışarı çıkamamak. Buenos Aires’teyken özgürdüm. Toplu taşıma kullanırdım. İnsanların nasıl hareket ettiğini görmeyi severdim.’’

İnsanlarla temas kurmanın kendisine enerji verdiğini söyleyen Papa, bu göreve gelmesinden sonra görüştüğü insanların ise zaman zaman ‘’kendisini kullandığından’’ şikayet etti. Memleketi Arjantin’den bir siyasetçinin 6-7 yıl önce kendisiyle fotoğraf çektirip bunu seçim kampanyasında kullandığından yakınan Papa ‘’Evet bazen beni kullanıyorlar. Ama biz Tanrı’yı çok daha fazla kullanıyoruz, o yüzden susup yola devam etmek lazım’’ dedi.

Son aylarda dizinden rahatsız olan ve sıklıkla tekerlekli sandalye kullanan Papa Francesco, sağlık durumuyla ilgili bir soruyu yanıtlarken de ‘’Yürümeye başladım bile, ameliyat olmama kararım doğru çıktı’’ diye konuştu. Hareket etmekte sıkıntı yaşamasına rağmen programını hafifletmemesinin nedeni sorulunca da ‘’Yönetim kafayla yapılır, dizle değil’’ diye yanıt verdi.

Papa, Noel hediyesi olarak da ‘’biraz barış’’ istediğini söyledi, ‘’Dünyada ne kadar çok savaş var! Ukrayna’daki bize en yakından dokunanı ama Myanmar, Yemen, Suriye’yi de düşünelim’’ dedi.
İtalyan La Repubblica gazetesinin haberine göre Papa Francesco doğum gününde, Suriye de dahil birçok yerde yoksullara destek için çalışan bir grupla bir araya geldi.

Övgü PInar - BBC

Yorumlar