Yurt

Üniversite adaylarına özel moral şarkısı

YKS için gün sayanlara ünlü çizer Yiğit Özgür’ün animasyonu eşliğinde Oğuz Durak’ın müziği ile özel şarkı…

Üniversite adaylarına özel moral şarkısı

YKS adaylarına moral filmi

27-28 Haziranda yapılacak YKS öncesinde adaylara moral vermek için Maltepe Üniversitesi, “Kendi Hikâyeni Yaz” isimli animasyon filmi ve şarkısına imza attı.

Vanilla Medianın yapımcılığında hayata geçen ve tüm dijital mecralarda yayımlanmaya başlayan animasyon filmi, koronavirüs salgını sürecinde zor günlerden geçen öğrencilere kendi iç seslerini dinlemeleri gerektiğini esprili bir dille anlatıyor.

Filmin sloganı; Kendi Hikâyeni Yaz!

İŞTE ŞARKININ SÖZLERİ:

Hızlandı sanki zaman

Ya da ben mi yavaş kaldım

Şıklarla doldu kafam

Bir hayli durgunlaştım

Her kafadan ses çıkınca

Kendimi duyamam ben

Ne olur biraz durun

Bu benim hikâyem

Hayalini kurdum

Rüyasını gördüm

Kararımı verdim

Çilesini çektim

Simdi sıra bende

Güneşli bir günde

Gururla uzansam

Kampüsümde çimlere

Uzun uğraş ve hazırlık dönemi sonucu hayata geçen filmin adaylara moral olması amaçlanıyor. Film sabahın erken saatlerinde çalar saatin çalmasıyla başlıyor ve sınava sayılı gün kala harıl harıl ders çalışan adayların halini anlatıyor. Öğrencilerin, ailesi ve yakın çevresinden gelen tavsiye ve uyarıların arasında sıkıştığını yansıtan süreci de mizahi bir dille anlatan film, “Her kafadan ses çıkınca, kendimi duyamam ben; ne olur biraz durun! Bu benim hikâyem” diyor.

Prof. Dr. Şahin Karasar: Gençlere moral vermek istedik

Maltepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şahin Karasar, çizgi ve müziği biraraya getirerek gençlere moral vermek istediklerini söyleyerek, “Hayal ettikleri üniversite yaşamına kavuşacakları için heyecanlılar. Çok çalıştılar, emek verdiler, hayal ettiler, hak ettiler. Maltepe Üniversitesi olarak tüm YKS adaylarına başarılar diliyoruz. Sınavdan önce mutlaka filmi izleyin, şarkıyı ezberleyin; size iyi gelecek” diye konuştu.

Yorumlar