Yurt

Ten Outstanding Young Persons 2021 Türkiye Kategori Birincileri

2021 TOYP Türkiye Kategorisi kapsamında Türkiye'nin 10 başarılı genci açıklandı.

Ten Outstanding Young Persons 2021 Türkiye Kategori Birincileri

Genç Liderler ve Girişimciler (JCI) Türkiye Derneği adına JCI İstanbul Şubesi tarafından 27 yıldır gerçekleştirilen TOYP - Türkiye'nin 10 Başarılı Genci programının birincileri 2 Aralık’ta Sait Halim Paşa Yalısı’nda düzenlenen ödül töreninde açıklandı.

 Sait Halim Paşa Yalısı’nda gerçekleşen Hande Sarıoğlu sunumuyla gerçekleşen 27. TOYP Gala Gecesi ve Ödül Töreni’nde konuşan 2021 JCI İstanbul Başkanı Tolga Kayasu; “Başarı sadece bir sonuç değil, bir yolculuktur. Biz Genç Liderler ve Girişimciler olarak bu başarı yolculuğunun her zaman ilerlemesi ve gelişmesi için çalışmaktayız. Bizler JCI Türkiye adına JCI İstanbul olarak 27 senedir fark yaratan başarıların görünürlüğüne katkı sağlamaktayız. “ dedi

2021 TOYP Türkiye Kategori Birincileri ; 

  • 1. Electrolux Çevre Korumacılığı ve Ahlaki Önderlik: Selin Gören
  • 2. Axa Sigorta İnsanlığa ve Gönüllü Kuruluşlara Hizmet: Cihan Buğdaycı
  • 3. Bilimsel Önderlik: Dr. Fırat Güder
  • 4. Değirmenci Baharat Kültürel Başarı: Merve Yavuzdemir
  • 5. Timco İş Dünyası, Ekonomi ve/veya Girişimcilik: Dr. Saliha Durmuş
  • 6. Laserpan Fen ve Teknik Gelişme: Kerem Deveci
  • 7. Kişisel Başarı: Dr. Zeliha Kılıç
  • 8. Tıbbi Yenilik ve Buluşlar: Doç. Dr. İsmail Öçsoy
  • 9. Neo Hukuk&Danışmanlık Siyaset, Hukuk ve Kamu Yönetimi: Kadir Yağız Çetin
  • 10. İnsan Haklarına, Çocuklara ve Dünya Barışına Katkı: Sezer Ortadağ

 ***

JCI Türkiye Senato Özel Ödülü: Mete Gazoz

10 kategori kapsamında yapılan yüzlerce başvuru, alanında uzman ‘jüri komitesi’ tarafından değerlendirildi. Bu seneki jüriler arasında; UNICEF Türkiye İyi Niyet Elçisi Müjdat Gezen, tiyatro sanatçısı Şevket Çoruh, KAGİDER Kurucu Başkanı Meltem Kurtsan KAGİDER Başkanı Emine Erdem, İstanbul Galata Üni. Rektörü Prof. Dr. Özgür Çengel, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı Kurucusu İbrahim Betil, Türkiye Eğitim Vakfı Gönüllüleri Yönetim Kurulu Üyesi Oktay Özinci Dr. Dilek Gürsoy, Prof. Dr. Gülşen Altuğ, Prof. Dr. Yusuf Baran, Prof. Dr. Hilmi Volkan Demir, Doç. Dr. Mehmet Z. Baykara Doç. Dr. Nagihan Çakar Bigiç, 2020 TOYP Türkiye Birincisi Dr. Öğretim Üyesi Fatih İnci, Adalar Eski Belediye Başkanı Dr. Mustafa Farsakoğlu, Deprem Uzmanı, MAG-DER Başkanı Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu, Otomativ Distribütörleri Derneği ve Renault Mais Yönetim Kurulu Eski Başkanı Muharrem İbrahim Aybar, Buldan Eğitim ve Dayanışma Vakfı Başkanı Meryem Salman, Sporben Otizm Derneği Kurucusu Bener Erkorur, DEİK | Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Temsilcileri, İstanbul Sanayi Odası (İSO) ve İstanbul Ticaret Odası Temsilcileri, TOBB İstanbul Genç Girişimciler Kurulu Üyeleri gibi birçok değerli isim yer aldı.

2 Aralık 2021 Perşembe akşamı Sait Halim Paşa Yalısı’nda gerçekleşen görkemli 27. TOYP Gala Gecesi ve Ödül Töreni’nde TOYP Türkiye Birincileri kamuoyuna açıklanarak plaketleri ve Bilge Adam Akademi Eğitim Çekleri takdim edildi. Gala Gecesi özel konukları arasında Türkiye’nin Okçuluk dalındaki ilk Olimpiyat Şampiyonu Sporcusu Mete Gazoz, ünlü Akademisyen, Ekonomist & Yazar Prof. Dr. Emre Alkın, 2018 MIPTV Onur Madalyası sahibi (2018 Medailles d’Honneur at MIPTV) ve 2008 TOYP Türkiye birincisi İzzet Pinto, Boğaziçi Caz Korosu Şefi ve 2013 TOYP Türkiye Birincisi Masis Aram Gözbek yer aldı.

Gala Gecesi’nde Otto Barok Topluluğu davetlilere müzik dinletisi sundu.

Ödül töreninde jüri üyeleri ve sponsorlara  plaketleri ayrıca takdim edildi. 

Yorumlar