Yurt

Lüleburgaz Deresi için Nasrettin Hocalı eylem

Uzun yıllardır kirliliğiyle gündemden düşmeyen Lüleburgaz Deresi için Lüleburgaz Kent Konseyi ses getiren bir eyleme imza attı.

Lüleburgaz Deresi için Nasrettin Hocalı eylem

Lüleburgaz Kent Konseyi'nin organize ettiği etkinlikte, yıllardır ıslahı yapılmayan Lüleburgaz Deresi ve yapımı yılan hikayesine dönen çevre yolu için Nasrettin Hoca ve eşek figürleriyle Lüleburgaz Deresi’ne maya çalındı.

Kent Konseyi öncülüğünde toplanan vatandaşlar, eşeğine ters binen Nasrettin Hoca ile birlikte Lüleburgaz Deresi’ne maya çalmaya gitti. Etkinliğe Lüleburgaz Kent Konseyi Başkanı Binnur Dinç, Tekirdağ Kent Konseyi Başkanı Dr. Yücel Ayaz, Beşiktaş taraftar grupları, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Çok sayıda vatandaşın katıldığı eylemde dereye maya çalan Nasrettin Hoca rolündeki Erdoğan Anıl Tekin, “Çevre yolu ve dere ıslahı için dereye maya çalıyorum. Tutar mı?” diye sordu.  

Nasrettin Hoca rolündeki Erdoğan Anıl Tekin isimli vatandaşın eşeğe ters binerek katıldığı eylem çevredeki birçok vatandaş tarafından ilgiyle takip edildi. Aralarında Beşiktaş taraftar grubunun da yer aldığı eylemde eşeğe ters binen Nasrettin Hoca vatandaşlara, “Dere için, çevre yolu için maya çalmaya gidiyoruz” diye seslendi.

Vatandaşların Kongre Meydanı’ndan başlattığı yürüyüş Lüleburgaz Deresi’nde son buldu.

Yorumlar