Dünya

Koronavirüs salgını astrolojiye rağbeti artırdı

Astroloji hizmeti veren sitelerindeki trafik, salgının ABD’de pik yaptığı mart ayında, şubat ayına kıyasla arttı.

Koronavirüs salgını astrolojiye rağbeti artırdı

2 milyonu aşan vaka sayısı ve 115 bini geçen ölü sayısıyla salgının merkezi konumundaki ABD, artan işsizlik ve gerileyen ekonomiyle de karşı karşıya. George Floyd adlı siyahinin polis şiddeti sonucu ölümü ise ülkedeki ırkçılık tartışmalarını yeniden alevlendirdi. AFP ajansının haberine göre, bu nedenle astrolog ve falcıların kapısını çalanların arttığı belirtiliyor.

Amerikan Pew adlı araştırma kuruluşunun 2017 yılı verilerine göre, Amerikalıların yüzde 30’u yıldızların ve gezegenlerin hareketinin insan hayatını etkilediğine inanıyor.

Medya analiz kuruluşu Comscore, astroloji hizmeti veren sitelerindeki trafiğin, salgının ABD’de pik yaptığı mart ayında, şubat ayına kıyasla arttığını ortaya koydu.

AFP’ye konuşan Amerikalı astrolog Jenny Lynch (70), New York’ta karantina uygulamasının başladığı 22 Mart tarihinden hemen sonra 10 yeni danışanı olduğunu kaydetti.

Lynch, herkesin bir ‘geçiş döneminde’ olduğunu belirterek, “Bazıları işsiz ve kendilerini neyin beklediğini bilmek istiyor. Bazıları yeni bir iş kurmak istiyor. Birçok kişi de bu şehirden taşınmak istiyor” diye konuştu. Jenny Lynch, internetten 150 dolara astrolojik haritaya baktığını söylüyor.

Yorumlar