bilimsel

Sütteki maddeler şeker hastalığına geçit vermiyor

Süt proteinleri ve süt ürünlerinde bulunan yağ asitleri, diyabet hastalığına yakalanma riskini azaltıyor. Şeker hastalığından uzak kalmak için süt ve süt ürünlerine yakın durmakta yarar var.

Sütteki maddeler şeker hastalığına geçit vermiyor

Araştırmalar, beslenmede sütlü ürünlerin halk dilinde şeker hastalığı olarak bilinen diyabeti frenlediğini gösteriyor.

Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Neriman İnanç, “Süt ürünlerinde bulunan kalsiyum ve protein enerji dengesini etkilemekte ve ağırlık kaybına yardımcı olmaktadır. Aynı zamanda glikoz toleransını iyileştirmekte ve diyabet dahil, obezite, bazı barsak hastalıkları gibi birçok kronik hastalıkların ortaya çıkışında etkili olan inflamasyon adı verilen yangıyı azaltmaktadır. İnflamasyonun azalması da diyabet gelişme riskini azaltmaktadır. Altmış üç bin iki yüz elli yedi kişinin katıldığı çok geniş çaplı araştırmada sütün, içerdiği kalsiyumdan bağımsız olarak diyabet gelişme riskini azalttığı bulunmuştur” dedi.

Bir bardak süt insanı 5 saat tok tutuyorSütün tokluk hissine dikkat çeken Prof. Dr. Neriman İnanç, Ramazan orucu turanlara, sahurda süt içmelerini tavsiye ediyor.

 

Süt içmeyi sevmeyen çocuklara muhallebi yedirebilirsinizBüyüme çağındaki çocukların kemik gelişimi için düzenli süt içmeleri önemli. Peki çocuk süt içmeyi sevmiyorsa, bu eksikliği nasıl tamamlayabilirsiniz?

 

Yorumlar