bilimsel

Kadınlar, büyük logolu marka ürünler giyen erkeklere nasıl bakıyor?

Moda markalarının büyük logolu kıyafetleri son yılların en popüler trendleri arasında. Ama yapılan araştırmalara göre bu modaya ayak uyduranlara kadınlar pek iyi gözle bakmıyor.

 Kadınlar, büyük logolu marka ürünler giyen erkeklere nasıl bakıyor?

Yapılan araştırmalara göre,  lüks markaların büyük logolarını içeren kıyafetler giyen erkekler, kadınlarda güvenilir bir algı yaratmıyor.

Bilimsel makalelerin yer aldığı Personality and Social Psychology Bulletin dergisinde geçtiğimiz nisan ayında yayınlanan araştırma; erkek giyiminin kadınlarda nasıl bir düşünce ve algı yarattığını ortaya çıkartmayı amaçlıyordu. Makale Michigan Üniversitesi'nden Psikolog Daniel Kruger'in imzansını taşıyordu.

 Psikolog Daniel Kruger, 376 katılımcı ile gerçekleştirdiği araştırmada; insanların bir dizi ilişki faktörü için büyük logolu ve küçük logolu kıyafetler giyen erkekleri değerlendirmelerini istemiş. Faktörler arasında aşırı flörtöz olma, sevgilisi olan birine asılma, çocuk bakımında iyi olma ve maddi kaynaklarının çoğunu ailesine ayırma gibi ilginç detaylar yer alıyor.

Büyük lüks marka logoları giyen erkekler güven vermiyor

Araştırmadan çıkan sonuçlar hayli dikkat çekici. Katılımcılar, büyük lüks marka logoları giyen erkekleri daha karmaşık ve aldatmaya daha yatkın kişiler olarak değerlendiriyor. Bu trende uyan erkekler; uzun süreli romantik ilişkilere ilgisi daha düşük ve kısa süreli cinsel ilişkilere ilgisi daha yüksek olarak derecelendirildi. 

Bu sonuç araştırmacı Psikolog Daniel Kruger'ı oldukça şaşırttı çünkü kendisi çalışmaya başlarken büyük lüks logoların kadınlar için daha çekici olacağını varsayıyordu. Böyle düşünmesinin nedeni de, bu tür erkeklerin kadınlar için üreme ve aile kurmak için önemli olan iki özelliği yani zenginlik ve gücü hissetireceğiydi. 

Kruger şimdi kadınların bu tür kıyafetleri giyen erkekleri ebeveyn olmaktan ziyade cinselliğe yatırım yapan bireyler olarak gördüklerine inanıyor.

 Kübra Elmalı - marieclaire.com.tr

Yorumlar