bilimsel

Genç yaşta bol ceviz yemek yaşlılıkta dinç tutuyor

Araştırmalar, genç ve orta yetişkinlik döneminde çeşitli kalp hastalığı risk faktörlerini azaltmak için cevizin önemli bir gıda olduğunu gösteriyor..

Genç yaşta bol ceviz yemek yaşlılıkta dinç tutuyor

Kalp rahatsızlıkları risk faktörlerini inceleleyen Genç Yetişkinlerde Koroner Arter Risk Gelişimi Çalışması (CARDIA)  göre  günlük beslenmeye yaklaşık bir avuç kadar ceviz eklemek gibi basit bir eylem, ilerleyen dönemlerde genel sağlığa olumlu katkı sağlıyor. 

Minnesota Üniversitesi Halk Sağlığı Okulu araştırmacılarının imzası ile Nutrition, Metabolism ve Cardiovascular Diseases adlı yayında yayınlanan araştırma sonuçlarında göre; ceviz, kalp sağlığı, beyin sağlığı ve sağlıklı yaşlanmada rol oynuyor 

Minnesota Üniversitesi Halk Sağlığı Okulu Epidemiyoloji ve Toplum Sağlığı Profesörü ve CARDIA Baş Araştırmacısı Lyn M. Steffen (PhD, MPH, RD) araştırma ile ilgili “Ceviz yiyenler, beraberinde diğer pozitif etkileri de taşıyan benzersiz bir vücut fenotipine sahip oluyorlar. Genç yaştan ceviz yeme alışkanlığı edinmek özellikle kalp hastalığı, obezite ve diyabet gibi kronik hastalık riskinin arttığı orta yetişkinlik döneminde daha iyi beslenme kalitesi gibi genel sağlık üzerinde olumlu etkilere neden oluyor.” dedi.

Yorumlar