Teknoloji

WhatsApp'ta yasak getirecek davranışlar

WhatsApp'ta yasaklanmak istemiyorsanız, bunları yapmamanız gerekiyor.

WhatsAppta yasak getirecek davranışlar

WhatsApp, kullanıcılarına ücretsiz iletişim hizmetleri sağlıyor ve Dünya’da kada değer bir egemenliğe sahip olduğu sır değil. Ama bu ücretsiz hizmeti sunarken, kabul edilemez faaliyetlerde bulunanları hizmetten yasaklamak için de bazı kuralları var.

Uygulama, her kullanıcının uyması gereken güvenlik politikalarına sahip. Bu politikalara uymadığınız durumda, WhatsApp kullanımınız yasaklanabilir.

Peki ama WhatsApp kullanırken kesinlikle yapmamanız gerekenler neler? WhatsApp’tan yasaklanmanıza neden olabilecek en yaygın sebepleri özetliyoruz...

WhatsApp'ta yasaklanmayın:

WhatsApp yasağı almak istemiyorsanız, bunları sakın yapmayın! 


Resmi olmayan WhatsApp uygulamaları kullanmayın:  Resmi olmayan WhatsApp uygulamaları üçüncü taraf geliştiriciler tarafından geliştiriliyor ve resmi uygulamanın sunmadığı bazı yeteneklere sahip olabiliyor. GB WhatsApp, WhatsApp Plus, WhatsApp Go, WhatsApp Prime ve OG WhatsApp, bazı popüler resmi olmayan WhatsApp uygulamaları olarak öne çıkıyor. Ne yazık ki, resmi olmayan WhatsApp uygulamaları aslında büyük güvenlik riskleri taşıyor. Reklamlar ve bağlantılar aracılığıyla saldırıya uğrama olasılığınız artarken, telefonunuz farklı virüslere ve kötü amaçlı yazılımlara maruz kalması söz konusu olabiliyor. WhatsApp, uçtan uca şifrelemeye odaklanarak, insanlar arasındaki sohbetlerin bu çerçeve içinde kalmasını sağlar. Resmi olmayan uygulamalar uçtan uca şifreleme sunmadığı için, konuşmalarınıza dışarıdan erişim mümkün olabilir.

Resmi olmayan uygulamalar WhatsApp Hizmet Koşullarına uymadığından, bu tür uygulamaları kullanırsanız hesabınız yasaklanabilir. Yalnızca Google Play Store ve App Store'da bulunan resmi ve doğrulanmış sürümü kullanmanız tavsiye edilir.

Tehdit içeren veya yasa dışı içerik göndermeyin:  Sosyal medya uygulamaları, gönderebileceğiniz ve insanlarla paylaşabileceğiniz içerik türü konusunda oldukça şeffaftır. WhatsApp da bu kurallara uyuyor. Uygulamada başkalarıyla paylaşabileceklerinize ilişkin belirli sınırlamalar vardır. WhatsApp'ta yasa dışı içerik paylaşırsanız, insanları tehdit ederseniz veya ırk, din, yaş veya cinsiyetle ilgili küçük düşürücü yorumlar yaparsanız, hesabınıza erişiminizi kaybedebilirsiniz. Bir kişiye veya gruba tehdit edici veya yasa dışı içerik gönderirseniz, hesabınız geçici olarak yasaklanabilir ve incelemeye gönderilebilir.

WhatsApp ekibi gönderilen içeriği uygunsuz bulursa, uygulamayı kullanmanızı kalıcı olarak yasaklayabilir ve hatta suiistimalinizin ciddiyetine bağlı olarak bazı bilgileri emniyet güçlerine bile verebilir.

Çok sık şikayet edilecek davranışlar sergilemeyin: İstenmeyen gönderi (spam), nefret içerikleri göndermek veya tanımadığınız kişilerle herhangi bir sebep olmaksızın bağlantı kurmak, diğer kullanıcıları ciddi şekilde rahatsız edebilir. Kullanıcılar, sizi engellemenin yanı sıra hesabınızı WhatsApp’a şikayet de edebilir. Birisi bir hesabı şikayet ettiğinde, WhatsApp incelenmek üzere son beş mesaja ve iletişim bilgilerine erişir. Bu, hesabın herhangi bir politikayı ihlal edip etmediğini teyit eder.

Birden fazla rapor benzer ihlalleri ortaya çıkarırsa, WhatsApp hesabınız yasaklanabilir. Kullanıcılar, karara itiraz etmek için uygulamayı veya e-postayı kullanarak inceleme talebinde bulunabilir, ancak hesabınızı kurtaramama ihtimaliniz yüksektir.

Hackleme girişimleri için WhatsApp kullanmayın:  Başlangıçta, bilgisayar korsanları diğer hesaplara yasa dışı olarak erişmek için kimlik avı teknikleri kullanıyordu. Bu hackleme girişimleri birçok kullanıcıyı etkiliyor ancak artık çoğu kişi bu tür tuzakların farkında ve bu tür tuzaklara düşmüyor.

WhatsApp, hesapların güvenliğini sağlamak için uçtan uca şifreleme ve iki adımlı doğrulama gibi özellikler sunuyor. Ayrıca Şikayet Etme özelliği, WhatsApp'ın güvenlik ve gizlilik politikalarını ihlal eden hesapları incelemesini ve derinlemesine analiz etmesini sağlıyor.

Ancak, web ve üçüncü taraf bağlantıları yoluyla kötü amaçlı yazılım, insanların WhatsApp kullanıcıları için bir güvenlik tehdidi oluşturmasının ve insanları WhatsApp'taki güvenlik tehditleri konusunda endişelendirmesinin bazı yollarından biri.

Bunun dışında bazı bilgisayar korsanları, kullanıcıların Meta'ya bağlı diğer hesaplarına erişmek için de WhatsApp'ı kullanıyor. Ancak, birinin özel hayatına müdahale ederseniz veya hesabını ele geçirmeye çalışırsanız, WhatsApp'ın sizi hemen yasaklayacağı açık.

İstenmeyen gönderilerden (Spam) uzak durun:  Bir kullanıcı aynı mesajı reklam için birkaç kişiye gönderdiğinde bu mesajlar spam olarak adlandırılır. Bunlar, ücretsiz bir tanıtım olarak görülebilir, ancak kullanıcılar bu etkinlikten rahatsız olabilir.

Spam mesajların iletilmesi, WhatsApp'ın Mesajı İlet özelliğini aynı anda yalnızca beş kişiyle sınırlandırmasının en önemli nedenlerinden biri. WhatsApp, kullanıcılarına insanlarla onları rahatsız etmeyecek şekilde bağlantı kurmalarını öneriyor.

Tüm kişilerinizin görmesini istediğiniz bilgileri yüklemek için WhatsApp Durumu özelliğini kullanın. Birden fazla kişiye istenmeyen mesajlar göndermek yerine bir WhatsApp Topluluğu veya grubu da oluşturabilirsiniz.

Gönderenle bağlantı kurmadan veya diğer kullanıcılara iletmeden önce bir spam mesajı tanımlayın. Yanlış haberlerin doğrulanmadan yayılmasını önlemek için gerçekleri kontrol eden web sitelerini de kullanabilirsiniz.

Çoğu kişi, sonucunu bilmeden spam gönderir, ancak bu, WhatsApp'ın dikkatini çekmenizi engellemez. Birkaç saat, gün veya hafta süreyle geçici bir yasak ve ardından bu tür faaliyetlere devam ederseniz kalıcı bir yasak alabilirsiniz.

WhatsApp etkinliğini otomatikleştirmeyin:  WhatsApp’ı gün içerisinde ne kadar kullanabileceğinizin sınırı yoktur. Kullanıcılar, kişisel görüşmeleri dışında işleri için de WhatsApp kullanabilir, marka kurabilir ve uygulama üzerinden sınırsız görüşme yapabilir. Zamanlamanızı çok daha organize bir şekilde yönetmek için yanıtları planlayabilir ve otomatikleştirebilirsiniz. Ancak, bu özelliği kötüye kullanmak ve birden fazla otomatik mesaj, spam veya tehlikeli bağlantı göndermek, WhatsApp tarafından bir politika ihlali olarak kabul edilir.

WhatsApp, etkinliklerini otomatikleştiren hesaplara karşı kapsamlı bir yaklaşım benimsiyor. İleri teknoloji kullanılarak bu tür kullanıcıların WhatsApp hesaplarını tespit etmek, incelemek ve gerekirse yasaklamak kolaydır.

Bu, uygulama kullanımı açısından kısıtlandığınız anlamına gelmez. İletişim doğal göründüğü sürece hiçbir sorun yoktur.

Yorumlar