Teknoloji

Hyundai Ioniq 6 tanıtıldı

Hyundai'nin yeni elektrikli sedan modeli Ioniq 6'nın özellikleri

Hyundai Ioniq 6 tanıtıldı

Hyundai Motor Group, 610 kilometre menzil ve akıllı iç mekan gibi özelliklerine sahip sedan Ioniq 6’yı resmi olarak tanıttı.

Ioniq serisinin daha önceki sürümleri gibi Ioniq 6 da Hyundai’nin e-GMP platformunu temel alıyor. Bu yüzden 6 sürümü, endüstri lideri 800V elektrik mimarisine sahip ve 10-80 şarjını sadece 18 dakikada tamamlayabiliyor.

Araç, standart 55kWh batarya paketi veya Kia EV6 ve Polestar 2’nin önerilerine denk olan opsiyonel 77,4kWh paket ile sunulacak. Oldukça küçük ve piyasadaki en iyilerinden biri olan 0,21 sürtünme katsayısı ile Ioniq 6’nın tek şarj ile 610 kilometreye ulaşması bekleniyor. Ayrıca Ioniq 5 gibi, 6 da V2L yeteneğine sahip olduğu için evinizi, aksesuarlarınızı ve hatta diğer araçları şarj edebilecek.

Aerodinamik dış yapısı bir düzine farklı renk seçeneği ile sunuluyor ve opsiyonel 20-inçlik jantlar da seçeneklerin arasında yerini alıyor.

Sürücüler RWD veya AWD (2 ve 4 motor) türevleri arasında seçim yapabilecek. Hyundai’den alıştığımız üzere, AWD türevi çıkış gücü 239kW (320HP) ve 605Nm tork ile 0-100kmph için 5,1 saniye hızlanma değerine sahip. En yüksek verimliliğe ulaşmak ve WLTP tahmini 14kWh/100km altı enerji kullanımı için küçük bataryalı RWD modelini tercih etmeniz gerekecek.

Çok sayıda Level 2 sürücü desteği özelliği de Hyundai SmartSense ADAS içerisinde Ioniq 6 ile sunulacak. Otoyol Sürüş Desteği, Akıllı Hız Düzenleyici ve Ön Çarpışma Kaçınma Yardımı gibi özelliklerin tamamı sürüş deneyiminizi daha güvenli hale getirmeye çalışacak. Daha üst seviye seçeneklerin arasında ise Kavşak Geçişi, Şerit-Değiştirme Yaklaşan ve Şerit-Değiştirme Yan özellikleri dikkat çekiyor. Kör Nokta Çarpışma Koruma Yardımı da görmediğiniz engellere karşı ek bir uyarı ve güvenlik sunuyor.

Akıllı Hız Sınırlama Yardımı ve Uzun Far Yardımı da hız sınırlarını aşmanızı engellerken, uzun farlarınızın çok açık olmasını engelleyecek. Bütün bunların yanı sıra, Hyundai, ilerleyen zamanlarda Ioniq 6’nın özelliklerini uzaktan güncellemeler ile güçlendirmeyi amaçlıyor.

Hyundai Ioniq 6'nın fiyatı henüz açıklanmadı.

Yorumlar