Teknoloji

Google Haritalar doğal afet olaylarını haber verecek!

Google’ın trafik navigasyon uygulaması olan Waze’yi satın almasından sonra geliştirmelerine devam ediyor. Waze’nin öne çıkan özelliklerinden sonra Google Haritalar doğal afet olaylarını haber verecek.

Google Haritalar doğal afet olaylarını haber verecek!

Google Haritalar doğal afet bildirimleri gönderecek
Google, bir blog yayınında, Google Haritalar’ın SOS uyarıları özelliğinin, doğal afetler sırasında görsel bilgiler eklenerek, kullanıcıları tehlikeden uzak tutacak yeni bir navigasyon uyarısı sistemi ile geliştirildiğini söyledi. Yeni güncelleme ile uygulama kasırga, deprem ve sel gibi doğal afetleri ayrıntılı görselleştirmeler ile haber verecek. Ayrıca belirlediğiniz rota üzerindeki doğal afet ihtimallerini veya olayları için de bildirim gönderip alternatif rota önerisinde bulunacak.

Doğal afet beklenen etki alanının yakınında yaşayanlar için önceki günlerde otomatik olarak bir kriz bildirim kartı görünecek. Kart, doğal afetin yörüngesinde ve isabet edebileceği beklendiği zamanla ilgili tahminleri gösteren bir bildirimi de içerecek.

Deprem bildirimleri de, fay titremelerinin belirli alanlarda ne kadar yoğun olduğunu göstermek için renk kodlu bir görselleştirmeyle merkez üssü ve büyüklüğünü gösterecek. Sel için, nerede meydana gelebileceklerini ve bazı bölgelerdeki beklenen ciddiyeti gösterecek, ancak bu özellik şimdilik Hindistan’da mevcut.

Yorumlar