Teknoloji

Facebook ve Instagram küresel sorun yaşarken x bakın ne yaptı?

Facebook ve Instagram çöktü paylaşımları birbirini izlerken, her iki sosyal medya yazılımında küresel bazda erişim sıkıntısı yaşadığı anlaşıldı. x ise resmi hesabından "Hepinizin neden burada olduğunu biliyoruz" paylaşımı yaptı.

Facebook ve Instagram küresel sorun yaşarken x bakın ne yaptı?

INSTAGRAM'DA "AKIŞ YENİLENEMİYOR" HATASI

Instagram kullanıcıları, uygulama ana sayfasını güncelleme girişiminde bulunduklarında "Akış yenilenemiyor" hatasıyla karşılaştı. Aynı akış yenileme sorunu bir diğer popüler sosyal medya platformu Facebook ve Threads'ta da yaşanıyor.

Meta çatısı altındaki sosyal medya platformları Facebook ve Instagram'a dünya genelinde erişim sorunu yaşanıyor.

Downdetector verilerine göre kullanıcılar, Facebook ve Instagram'a New York saatiyle 10.00 (TSİ:18.00) itibarıyla erişim sorunu yaşadıklarını bildirmeye başladı.

Dünya genelinde yüz binlerce kullanıcının etkilendiği erişim sorunları, Türkiye'de de yaşandı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, X'ten yaptığı paylaşımda, "Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezimizin yapmış olduğu incelemeler neticesinde Instagram ve Facebook'ta gerçekleşen hizmet kesintisinin global kaynaklı olduğu tespit edildi." ifadesini kullandı.

X'TEN PAYLAŞIM GECİKMEDİ

Meta'nın sosyal medya platformlarında erişim sorunu sonrası eski adı twitter olan X'ten dikkat çeken bir paylaşım geldi. X'in resmi hesabından yapılan paylaşımda, "Hepinizin neden burada olduğunu biliyoruz" denildi.

Yorumlar