Bilim

Dünyanın en büyük meteor çukuru: Vredefort

Dünyanın en büyük meteor çukuru bulundu

Dünyanın en büyük meteor çukuru: Vredefort

Güney Afrika Devlet Üniversitesi'nden bilim adamları Johannesburg'a 120 kilometre uzaklıktaki meteor krateri Vredefort'u araştırdı ve birkaç bin yıllık petroglifleri buldu.

Bu krater düyanın en büyük krateridir. Çapı yaklaşık 300 kilometredir (karşılaştırma için dinozorları öldüren asteroit 170 km genişliğinde bir “diş” bıraktı).

Uzmanlara göre, Vredefort, yaklaşık iki milyar yıl önce, 10 bin çapındaki gökcismi çarpışmasında, 70 bin km / s hızla uçan bir çarpışmada kuruldu.

Görünüşe göre, antik çağlardaki dev bir krater insanların dikkatini çekti ve farklı ritüellerin ve manevi pratiklerin yeri oldu.

Bilim adamları petrogliflerin yüzeyinde (taş görüntüsüne oyulmuş) antilop, su aygırı ve diğer hayvanlar şeklinde bulundu. Aynı zamanda derinleşen görüldü, araştırmacıların şu ana kadar çözdükleri gizli anlamı başarısız oldu.

Seferi katılımcılarına göre, Hoi-San halkının temsilcileri tarafından oluşturulan çizimler, yaklaşık 100 000 yıl önce oluşan Homo sapiens etnik gruplarının en eskisi. İlginç bir şekilde, bu kabile hala Afrika kıtasının güneyinde yaşıyor.

Petrologların yaşlarının sekiz bin yıl olduğu tahmin ediliyor.

Bilim adamları, krater binlerce yıldır değişmekte olduğu için araştırmaya devam etmeyi ve kurulmayı planlıyor.

Daha önce, patlayan bir volkanı gösteren eski mağara çizimlerinin bulunduğu bildirilmişti.

Yorumlar