Astroloji

Sirius yıldızının astrolojik açısı inancı etkiliyor

Ünlü yazar Mehmet Ali Bulut, Kuran-ı Kerim'de Şira olarak zikredilen Sirius yıldızının doğum haritasında inançla ilgili olduğunu belirtti.

Sirius yıldızının astrolojik açısı inancı etkiliyor

Havvanur İncekara ile Mistik Alem programına katılan ünlü yazar ve ezoterik bilimler uzmanı Mehmet Ali Bulut, Astroloji'nin bilim olduğunu belirterek, çoğu astroloğun gerçek anlamda astroloji bilmediğini söyledi.

Astroloji ile gelecek arasındaki bağlantıyı yorumlayan Mehmet Ali Bulut, geleceğin insana göre olduğunu belirterek Tanrı nazarında geleceğin geçmiş olduğuna dikkat çekti. Bu nedenle astrolojik haritalarla geleceğe dair bilgiler almanın mümkün olduğunu belirten Bulut, "Bu kehanet değil, yazılmış olanı okumaktır" dedi.

Astroloji ile gelecek ve Sirius yıldızı ile inanç ilişkisiKur'an-ı Kerim'deki 'Şira (Sirius) yıldızının Rabbi de Allah'tır' ayetinin Hikmeti nedir?

 

Mehmet Ali Bulut; "Astroloji Hak bir ilimdir. Doğum haritasındaki Sirius yıldızının açısı insanın inanç potansiyelini gösterir. Eğer bir insan doğduğunda sirius henüz doğmamışsa, o haritada eklem düzleminin altında ise o insanın inanması çok zordur. İmkansız değildir ama inanmamaya dirençlidir. Sirius haritada 90 dereceye yani dik açıya yakınsa o insan kamil bir mümin olur. Eğer dar çıda ise o kişi dinde mutasıp olur. Fanatik inanç sahibi olmaya meyilli olur. Geniş açı ise inançta gevşeklik göstergesidir. O yüzden Allah  Kuran-I Kerim'in Necm suresinde "Şira'nın Rabbi de benim" diyor. Çünkü insanın inanç siteminde o yıldızın ciddi etkisi vardır" dedi.

Çocuğunuz iyi olsun istiyorsanız iyi olacaksınız.

Bir çocuk 64 anne babanın ya en büyük ortak bölenidir ya da en küçük ortak paydasıdır. İnsan Allah'ın önüne hangi malzemeyi koyarsa, Allah o maşlemeden çocuğu var eder. Çocuğunuz iyi olsun istiyorsanız iyi olacaksınız. Yani bir anlamda çocuğun inanıp, inanmaması anne- babasının sayesindedir. İnsan buna yediğiyle, içtiğiyle, yaptığıyla kendisi karar verir. Allah sana zalim olma, gözyaşı akıtma, insana zulmetme dedi. Sen her türlü zulmü yaptın, her türlü kötülüğü yaptın, büyü yaptın, zina yaptın... İstiyorsun ki çocuğun mükemmel olsun! Olmaz! İyi olacaksın kardeşim. Sen Allah'ın önüne hangi malzemeyi koyarsan, Allah çocuğunu o malzemeden var eder.

Doğru imanı kaybettiğinizde hurafeye yönelirsiniz

Havvanur İncekara'nın astrolojiye ilginin artmasını nasıl yorumladığı sorusuna cevap veren Mehmet Ali Bulut, sadece astrolojiye değil, insanların ruhsal sıkıntılarına çözüm vaadeden alanlara ilginin arttığına dikkat çekerek, "sorun çoğu genç psikolog olmak istiyor çünkü toplum ruhsal olarak hasta ve bu alana ilgi yoğun" dedi.

M. Ali Bulut, "Doğru imanı kaybettiğinizde hurafeye yönelirsiniz çünkü insan Allah'sız yaşayamaz. Doğru Allah'ı bulmazsanız sayısız tanrı var edersiniz. Doğru imanı bulamazsan sayısız hurafeye taparsın. Paganizm saf bir dinden sapma halidir. Önce bir din vardır, sağlamdır, sonra herkes kendine göre bir şey katar, katar, katar... Din bozulur. Ortaya Budizm gibi, İsevilik gibi aslından uzaklaşan inançlar çıkar. Korkarım İslam da oraya gidiyor...." açıklamasında bulundu.

Çoğu astrolog kendisi bilmiyor ama astroloji öğretiyor

Mehmet Ali Bulut "Çoğu astrolog kendisi bilmiyor ama astroloji öğretiyor Ben bir yığın astrologla karşılaşıyorum, benim çeyreğimin çeyreği kadar astroloji bilmiyorlar. Ben kendime astrologum demiyorum ama onlar astroloğum diye geziyor. Ben astroloğum demeye korkuyorum çünkü astroloji gerçekten bir bilim.  Mesela Allah "Ben iki doğunun ve iki batının rabbiyim" der. Siz Oğlak ve Yengeç dönencesini bilmiyorsanız, iki doğunun ve iki batının ne olduğunu bilemezsiniz" şeklinde konuştu. 

mistikalem.com

Yorumlar